Washington Capitalsin venäläistähteä Jevgeni Kuznetsovia yritettiin kovasti houkutella KHL:ään ensi kaudeksi.

Kuznetsov ajautui rajoitetuksi vapaaksi agentiksi, sillä hän ja Capitals eivät olleet päässeet sopuun jatkosopimuksesta ennen heinäkuun alkua.

Lopulta Kuznetsov allekirjoitti kahdeksan vuoden ja 62,4 miljoonan dollarin sopimuksen.

Vuositulot Kuznetsovilla nousivat peräti 7,8 miljoonaan dollariin.

– Uskon, että Washington yritti pitää Kuznetsovin noin kuuden miljoonan dollarin tuntumassa, mutta lopulta seura tajusi, ettei se ollut mahdollista. Vaikka KHL:llä on kaikenlaisia ongelmia, Venäjällä aiottiin löytää rahaa Kuznetsovia varten. Siellä kun tiedetään se, että heillä on mainio mahdollisuus voittaa olympiakultaa ensi vuonna, minkä vuoksi venäläispelaajia houkuteltiin KHL:ään, Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman kirjoitti tuoreimmassa blogitekstissään.

Muutamat pelaajat ovatkin jättäneet NHL:n ja suunnanneet KHL:ään. Esimerkkejä ovat muun muassa Sergei Kalinin ja Roman Ljubimov. Osa NHL:ään huhutuista pelaajista jäi puolestaan Venäjälle vielä ensi kauden ajaksi, pitkälti olympialaisten takia. Muun muassa Ilja Kovaltshuk ja Columbus Blue Jacketsin kovan luokan lupaus Vladislav Gavrikov käyttivät tätä perustelua Venäjälle jäämisen yhteydessä.

Friedmanin mukaan Capitals-tähti Kuznetsoville tarjottiin isoja summia KHL:stä.

– On toki mahdoton sanoa aivan tarkkaan, mitä hänelle tarjottiin, mutta huhujen mukaan kyse olisi ollut 10 miljoonasta dollarista yhtä kautta kohden ja 20 miljoonasta dollarista kahta kautta kohden.

Viime kaudella Kuznetsov nakutti Capitalsin paidassa 82 runkosarjaottelussa tehot 19+40=59.