Kolmen vuoden tulokassopimus Dallas Starsin kanssa pitää superlupaus Miro Heiskasen kiireisenä tulevat viikot. Ensimmäisellä kierroksella kolmantena varattu puolustaja on ymmärrettävästi intoa täynnä sopimuksen synnyttyä.

– Olen todella innoissani. Tämä oli iso päivä minulle, viimeistään keväällä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Slovakiassa itsensä läpi lyönyt Heiskanen sanoi NHL.comille.

Dallas Starsin kesän 2015 toisen kierroksen varaus, ja Heiskaselle HIFK:stä tuttu Roope Hintz tietää 17-vuotiaan pakin vahvuudet.

– Hän on erittäin hyvä ihminen ja kaveri sekä erittäin hyvä jäällä. Miro on hyvä luistelija ja hyvä kiekon kanssa, hyökkääjä kehuu.

Heiskasta on seurattu jo pidemmän aikaa myös skouttien toimesta. Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa keväällä messevät 12 pistettä mättänyt kiekollinen puolustaja saa kehuja Starsin GM Jim Nilliltä.

– Hän on hyvä nuori pelaaja, jota skoutit seurasivat ympäri vuoden, viimeiset pari vuotta, Nill hehkuttaa, ja jatkaa:

– Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa näin hänet, hän oli luultavasti yksi parhaista pelaajista ja ehkä paras puolustaja. Olemme innoissamme siitä, että hän on osa tulevaisuuttamme. Uskon, että hän todella auttaa puolustustamme eteenpäin, Nill kertoo viitaten keväällä Slovakiassa pelattuihin kilpailuihin, joissa Suomi otti hopeaa.

Heiskasella on seuraavaksi matkustelua edessä. Suomalaislupaus lähtee syyskuussa Pohjois-Amerikkaan pelaamaan NHL Prospect -turnaukseen, tämän lisäksi hän osallistuu Dallasin harjoitusleirille.

Jos Heiskanen ei pysty murtautumaan NHL-kokoonpanoon, palaa hän todennäköisesti Suomeen vielä yhdeksi talveksi.

– Haluan nähdä hänet leirillä. Hän on yhä erittäin nuori pelaaja. Jos hän ei pääse kokoonpanoon, palaa hän Suomeen vielä vuodeksi. Se on parasta hänelle, mutten halua tehdä mitään lupauksia vielä, Nill päättää.