Vancouver Canucksin kesän 2016 ykköskierroksen varaus Olli Juolevi saatetaan nähdä kotimaan kaukaloissa ensi kaudella, kertoo uutissivusto TSN.

Huippulupaavana kiekollisena puolustajana tunnettu suomalainen on tehnyt paljon töitä fysiikkansa kanssa, jotta hän pystyisi raivaamaan tiensä Canucksin NHL-miehistöön ensi kaudeksi.

– Hänellä on kaikki mahdollisuudet kasvaa huippupuolustajaksi, mutta hänen pitää saada voimaa lisää. Hän on ottanut isoja askeleita eteenpäin, kertoo Canucksin valmennustiimiin kuuluva Sami Salo.

Myös Canucksin pelaajien kehittämisen johtaja Ryan Johnson näkee nuorukaisen kehityksen.

Hän muistuttaa, että nuorella pelaajalla edelliset kaudet ovat kerryttäneet runsaasti kiireitä, sillä Juolevi on pelannut pitkiä kausia juniorikiekkoa ja pelannut välissä nuorten maaotteluita. Tämän takia harjoitteluun keskittyminen on ollut vaikeampaa.

– Hänellä ei ole ollut kahteen vuoteen aikaa harjoitella keskittyneesti. Lyhyessä ajassa hänestä näkee selvän kehityksen, mikä on jännittävää. Hänestä on tulossa vahvempi, Johnson kuvailee.

TSN:n toimittajan Farhan Laljin tietojen mukaan Canucks etsii mahdollisesti Juoleville pelipaikkaa Euroopasta ammattilaissarjoista ja nimenomaan Suomesta, jos pelipaikka NHL-miehistössä ei aukea.