Äärimmäisen epätasaisen kauden pelannut Helsingin IFK pelaa siirtomarkkinoilla jälleen riskillä, kun stadilaisten takalinjoille hankittiin avainpuolustajiin kaavailtu Teemu Laakso.

Kohtuuttomista loukkaantumismääristä viime kaudella kärsinyt HIFK hankki siis puolustajan, joka on pelannut viime kaudella vain kaksi ottelua käsivamman takia.

Vaikka Laakson sopimukseen kuuluukin koeaika, on sopimus outo riski siihen nähden, kuinka paljon HIFK kärsi poissaoloista viime kauden aikana.

HIFK:sta poistui iso määrä avainpelaajia myös puolustuksesta kauden päätyttyä, joten seuralla on ollut kipeä tarve uusille avainpelaajille.

Laakson on mahdollista olla pelikunnossa kauden alkuun mennessä, mutta kuinka pitkään hän pysyy kasassa, kun kahden viime kauden aikana otteluita on kertynyt yhteensä vain 30? 29-vuotias puolustaja on äärimmäisen kova vahvistus HIFK:lle vain, jos hän pystyy pelaamaan myös terveenä ensi kevään pudotuspeleissä.

HIFK laskee jälleen paljon epävarman kortin varaan, vaikka seuralla olisi ollut mahdollisuus etsiä kevään aikana niin sanotusti varmempia kortteja pelaajamarkkinoilta.

HIFK:n seurajohto luo jälleen itse uhkakuvia omalle menestykselleen jo hyvissä ajoin ennen kauden alkua.