Valko-Venäjä astelee tänään Suomea vastaan Pariisissa MM-kilpailuiden avauspäivänä.

Leijonille avausottelu ei ole minkään asteinen alkulämmittely, vaikka Valko-Venäjällä ei ole ainuttakaan NHL-vahvistusta.

Joukkue koostuu kuitenkin lähes täysin KHL-pelaajista, jotka ovat kaikki tottuneet pelaamaan ympäri vuoden kovia pelejä. Lisäksi suurimmalle osalle pelaajista MM-turnaukset ovat jo tuttua kauraa, mikä helpottaa varmasti kisoihin valmistautumisessa.

Erityisesti ylivoimalla Suomen kiusana tulevat olemaan veljekset Andrei Kostitsyn ja Sergei Kostitsyn. Takavuosien NHL-tähdet ovat edelleen tärkeissä rooleissa omissa KHL-joukkueissaan. 32-vuotias Andrei latoi esimerkiksi HK Sochissa tällä kaudella 34 tehopistettä 51 runkosarjan ottelussa.

Valko-Venäjä tuskin tulee esittämään taiturimaisia temppuja kiekon kanssa Suomen puolustusalueella, mutta joukkueen isokokoinen puolustus tulee olemaan haaste puolestaan Suomen hyökkääjille.

Viime vuoden kisoissa Suomi nappasi vakuuttavan 6-2 voiton joukkueiden kohtaamisessa, mutta perjantaina nähdään, onko meritoitunut kanadalaisvalmentaja Dave Lewis ladannut joukkueensa oikealla tavalla iskuun.