NHL:n päätös olla lähtemättä ensi vuoden puolella pelattaviin talviolympialaisiin on nostattanut monia spekulaatioita ilmoille.

Yksi näistä on liittynyt NHL:ssä pelaaviin venäläispelaajiin, joita on kosiskeltu palaamaan KHL:ään, jotta he voisivat edustaa Venäjää olympialaisissa.

Huhut lähtivät pyörimään erityisesti niiden pelaajien kohdalla, joilla sopimus on katkolla tämän kauden jälkeen.

Huhuja on nopeasti pyörinyt Andrei Markovin, Aleksandr Radulovin, Dmitri Kulikovin, Jevgeni Kuznetsovin, Dmitri Orlovin ja Mihail Grigorenkon kohdalla.

Muun muassa.

– En usko, että tämä muuttaa sitä mitenkään, että ketkä pelaavat KHL:ssä ja ketkä taas haluavat pelata NHL:ssä, agentti Jay Grossman sanoi AP:n mukaan.

Kyselyitä on kuitenkin lähtenyt tippumaan.

– Se on sitten jokaisen henkilökohtainen päätös, Buffalo Sabresia edustava Dmitri Kulikov miettii.

– Olympialaisilla ei makseta laskuja, agentti Todd Diamond tokaisi.

– Sitä pitää kuitenkin päättää, että haluaako oikeasti yrittää ja haluaako oikeasti lähteä pelaamaan NHL:ään. En usko, että se, voiko pelaaja pelata Etelä-Koreassa vai ei, vaikuttaa hirveästi tuohon päätökseen, Diamond jatkaa.

Useita venäläispelaajia, kuten Artemi Panarinia, Nikita Zaitsevia, Aleksei Martshenkoa, Nikita Nesterovia ja Pavel Datsjukia edustava agentti Dan Milstein totesi, että on ”sääli”, kun NHL päätti olla lähettämättä pelaajia olympialaisiin.

– Ne, joita minä edustan, haluavat lähteä ja pelata Venäjän paidassa. Olen kuitenkin ohjeistanut heitä siihen, etteivät he kommentoisi asiaa.

– He ovat kaikki pettyneitä ja toivovat, että NHL jatkaa keskusteluja, Milstein toteaa.