Osa NHL-pelaajista ja valmentajista ovat vaatineet läpi kauden muutosta NHL:n pudotuspeliformaattiin.

Nykyisellä systeemillä pudotuspeleihin pääsee varmuudella neljän divisioonan kolme parasta joukkuetta ja molempien konferenssien kaksi parasta divisioonien kolmen parhaan ulkopuolelle jäänyttä joukkuetta.

Washington Capitalsin hyökkääjä Daniel Winnik antoi maaliskuussa kovalla kädellä kritiikkiä pudotuspeliformaatille.

– Se on typerää. Se on typerin asia ikinä. En tiedä miksi emme voi vain palata yhdestä kahdeksaan -systeemiin. En tiedä miksi muutimme sen, Winnik avautuu Sportsnetin haastattelussa.

– En ymmärrä tätä. Toivottavasti tämä korjataan ensi kaudelle, Winnik jatkoi ripittämistään.

Pudotuspeliformaatin suurin kritiikki kohdistuu epätasaisiin pudotuspelipareihin.

NHL:n komissaari Gary Bettman ei kuitenkaan tavoittele muutosta asiaan ensi kaudelle.

– Emme tule muuttamaan sitä. Kaiken voi kuitenkin muuttaa lautakunnan äänestyksellä, mutta se ei ole asia mitä kukaan harkitsisi tällä hetkellä, Bettman jyrähtää Columbus Dispatch -lehdelle.

Bettman toitottaa, että nykyisellä systeemillä tavoitellaan divisioonien sisäisten kamppailuiden lisääntymistä.

– Ensinnäkin, et koskaan pikakuvaa tilannetta. Katsot asiaa pitkällä aikavälillä. Tämän formaatin tarkoitus oli korostaa divisioonien välisiä kilpailuita. Tämä Columbus Blue Jacketsin ja Pittsburgh Penguinsin välinen pudotuspelisarja tulee korostamaan kilpailusuhdetta. Jotkut parhaat kilpailut syntyvät pudotuspeleissä, Bettman uskoo.

– Ja muuten, NHL:n kilpailullinen balanssi on niin tiukka, vaikka sarjan paras joukkue pelaa toiseksi sijoittunutta villikorttijoukkuetta vastaan, se ei kerro sinulle mitään, Bettman jatkaa.