© Kuva: Getty Images

Konkarihyökkääjä haukkui NHL:n pudotuspeliformaatin täysin lyttyyn – ”Se on typerin asia ikinä”

NHL:n pudotuspeliformaatti on aiheuttanut paljon keskustelua, mutta vasta tänään ensimmäinen kritisoija astui julkisuuteen.

Washington Capitalsin veteraanihyökkääjä Daniel Winnik antoi täyden laidallisen kaksi kautta sitten muutettua formaattia kohtaan.

NHL vaihtoi ennen 2013-14 kautta entisen 1-8/2-7/3-6/4-5 -formaatin uuteen systeemiin, jossa kolme divisioonan parasta pääsee suoraan jatkoon ja kaksi divisioonien kolmen parhaan ulkopuolelle jäänyttä joukkuetta pääsee villillä kortilla mukaan.

– Se on typerää. Se on typerin asia ikinä. En tiedä miksei vain voida palata yhdestä kahdeksaan -systeemiin. En tiedä miksi muutimme sen, jyrähtää Winnik Sportsnetin haastattelussa.

Tämän hetken systeemi on aiheuttanut suurta närää epätasaisten pudotuspeliparien muodostamisesta. Esimerkkinä toimii hyvin itäisen konfressin tilanne, jossa Metropolitan divisioonan neljänneksi parhaalla joukkueella New York Rangersillä on enemmän pisteitä kuin Atlantin divisioonaa johtavalla Montreal Canadiensillä, mutta he joutuisivat tällä hetkellä kohtaamaan toisensa.

Eli Rangers saa helpomman vastustajan olemalla divisioonansa neljäs, kuin olemalla toinen tai kolmas.

Suurin syy pudotuspeliformaatin muutokseen oli tavoite saada lisää paikallistaisteluja divisioonan sisällä.

– Et voi luoda kilpailua. Meillä on jo kilpailu Pittsburghin ja Rangersin kanssa. Miten minä näen sen, olen varma, että fanit kyllästyvät näkemään kahden saman joukkueen pelaavan vastakkain ensimmäisellä ja toisella pudotuspelikierroksella, Winnik kertoo.

NHL:n sopimus nykyisestä formaatista kestää kauteen 2018-19 asti. Sääntöjä voi kuitenkin muokata, jos pelaajayhdistys ja liiga haluavat yhdessä vaihtaa niitä.

– En ymmärrä tätä ja toivottavasti tämä korjataan ensi kaudelle, Winnik lisää.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!