Jean-Gabriel Pageausta tuli Ottawa Senatorsin sankari pudotuspelien toisen kierroksen toisessa ottelussa, kun kanadalaishyökkääjä johdatti peräti neljällä maalillaan joukkueensa 6-5-voittoon New York Rangersista.

Lue lisää Pageausta illasta tästä linkistä.

NHL-tilastoista knoppitietoja nostava Elias Sports kertoo, Pageausta teki ottelussa seurahistoriaa. Ottawasta kotoisin olevasta pelaajasta tuli Senatorsin seurahistorian ensimmäinen pelaaja, joka on yhdessä pudotuspeliottelussa viimeistellyt neljä maalia.

Pageau oli myös vasta toinen pelaaja, joka on onnistunut viimeistelemäään seuran paidassa kaksi hattutemppua pudotuspeleissä. Toinen pelaaja on luonnollisesti seuralegenda Daniel Alfredsson. Pageau iski hattutempun pudotuspeleissä myös vuonna 2013, silloin Montreal Canadiensin verkkoon.

Pageau viimeisteli ottelussa neljä maalia, joista viimeinen oli jatkoaikaosuma. Elias nostaa esiin tähän liittyen erikoisen tilastofaktan: Pageau oli vasta toinen pelaaja koko NHL-historiassa, joka iski kolme maalia varsinaisella peliajalla ja vielä neljännen jatkoajalla. Edellinen oli Anaheim Ducksissa silloin pelannut Joffrey Lupul vuonna 2006.

Edellisen kerran pudotuspeleissä neljä maalia samassa ottelussa viimeisteli Detroit Red Wingsin Johan Franzen vuonna 2010.

Harvinaista herkkua Ottawalle on myös sen nykyinen tilanne. Edellisen kerran joukkue on johtanut voitoin 2-0 pudotuspelisarjaa vuonna 2007, jolloin joukkue otti voitot kahdesta ensimmäisestä kohtaamisestaan Buffalo Sabresia vastaan. Nämä ovat seurahistorian ainoat kerrat, kun Ottawa on siihen pystynyt.