Ottawa Senators voitti viime yönä pelatussa NHL:n pudotuspelien toisen kierroksen toisessa osaottelussa New York Rangersin jatkoajan jälkeen 6-5.

Senatorsin ykkössankari oli hyökkääjä Jean-Gabriel Pageau, joka pyssytti peräti neljä maalia kamppailussa.

Pageau aloitti huiman iltansa viimeistelemällä ensimmäisessä erässä joukkueensa 1-1-tasoitusmaalin. Illan toinen osuma tuli kolmannessa erässä ajassa 56:41, kun kanadalaispeluri ohjasi Zack Smithin laukoman viivalaukauksen verkon perukoille ja kavensi pelin 4-5:een.

Pageaun seuraava maali tuli vain minuutti ja kaksi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. 25-vuotias hyökkääjä tasoitti ottelun sensaatiomaisesti 5-5:een ja vei ottelun jatkoajalle.

Sankaritarina sai uskomattoman päätöksen, kun Pageau viimeisteli toisessa jatkoerässä ajassa 80:54 ottelun ratkaisseen 6-5-osuman.

Uskomattoman illan viettänyt nuorimies hehkui onnea kamppailun jälkeen.

– On aina kiva tehdä maaleja faniemme edessä. Kun fanit alkoivat huutamaan nimeäni se motivoi minua menemään kentällä ja antamaan kaikkeni. Sain muutaman onnekkaan pompun, mutta se tuntuu todella hyvältä kotikaukalossa, Pageau iloitsi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Ottawacitizen-lehden mukaan.

– Tulen muistamaan tämän koko loppu elämäni, mutta en halua lopettaa tähän. Haluan kääntää sivua niin nopeasti kuin voin, ja keskittyä seuraavaan otteluun, nuori hyökkääjä jatkaa.

Senatorsin valmentaja Guy Boucher oli yhtä hymyä voitetun ottelun jälkeen.

– Neljä maalia. Se oli täysin sairasta. Se ei voinut tapahtua paremmalle tyypille, Boucher hehkuttaa.

– Kaveri, joka pelaa ensinnäkin NHL:ssä tuon kokoisena. Se on uskomatonta, mitä hän tekee illasta toiseen. Sinun pitää kunnioittaa tuota pelaajaa ja kaikkea mitä hän tuo jääkiekkoon. Kun kysyt pelaajilta, kenen kanssa he haluavat pelata, ykkösvastaus on Pageau, Boucher sanailee 175 senttisestä luottohyökkääjästään.

Pageau oli tehnyt ennen tätä ottelua NHL:n pudotuspeleissä urallaan 23 ottelussa viisi maalia. Hän nosti huippuillallaan kokonaissaldonsa yhdeksään maaliin.

Pageau keräsi suorituksillaan myös joukkuetovereidensa kehut.

– Se oli käsittämätön suoritus Pageaulta. Hän on niin sydämellä mukana tässä. Hän pelaa kovaa joka ilta. Ei ole väliä mikä runkosarja peli on menossa, hän tulee aina paikalle ja yrittää kaikkensa joukkuetovereidensa eteen, Senatorsin varakapteeni Dion Phaneuf kehuu.

Pageaun lempinimi joukkueen keskuudessa on Honey Badger (suom. mesimäyrä). Boucherilta kysyttiin kutsumanimen tarkoitusta lehdistötilaisuudessa.

– Ottakaa se selville. Se on peloton eläin, Boucher virnuilee.

Ottawa eteni voitollaan pudotuspelisarjassa johtoon 2-0. Seuraavat kaksi ottelua pelataan New Yorkissa Madison Square Gardenilla.