Carolina Hurricanesin suomalaislupaus Aleksi Saarela on tehnyt loistavaa jälkeä saavuttuaan AHL:ään kauden lopulla.

20-vuotias Saarela pelasi tällä kaudella vielä SM-Liigassa Rauman Lukon riveissä, jossa hän teki 49 ottelussa tehopisteet 15+13=28.

Alavireisen SM-Liiga -kauden jälkeen Saarela siirtyi hänen oikeudet omistavan Hurricanesin farmijoukkueeseen Charlotte Checkersiin, missä jälki on ollu huimaa.

Suomalaisnuorukainen teki yhdeksässä pelaamassaan ottelussa kuusi maalia ja neljä syöttöpistettä.

– Joskus pelaajilla kestää jonkun aikaa sopeutua, mutta hänellä ei kestänyt yhtään, Checkersin valmentaja Ulf Samuelsson kertoo The News Observer -lehdelle.

Saarelan otteet eivät ole jääneet huomaamatta muilta Checkers-pelaajilta.

– Pelit missä näin hänet, niin hän oli paras pelaajamme. Hänen kehonsa on luotu hyvin jääkiekkoon. Hän on todella nopea ja hänellä on uskomaton laukaus, joka lähtee lavasta häikäisevän hyvin, Checkers-hyökkääjä Andrej Nestrasil hehkuttaa.

– Hän voi kiihdyttää vain sekunneissa. Puolustajat luulevat, että he saavat hänet kiinni, mutta hän vain kiihdyttää heidän ohi. Hän on ollut todella vakuuttava, Nestrasil jatkaa.

Saarela tunnetaan maalitykkinä, ja sen voi päätellä myös nuoren miehen puheista.

– Jos minulla on hyvä maalipaikka, niin yleensä lauon. En etsi syöttöä. Oli hyvä asia, että minut vaihdettiin tänne, New York Rangersistä Hurricanesiin vaihtokaupassa siirtynyt Saarela kertoo.

The News Obeserver -lehden toimittaja Chip Alexander uskoo, että Saarelasta olisi iso hyöty Hurricanesille ensi kaudella.

– Saarela voisi täyttää yhden tarpeen Canesille. Hän toisi yhden maaleja pyssyttävän hyökkääjän lisää kuvioihin, Alexander uskoo.