Winnipeg Jetsin suomalaisnuorukainen Patrik Laine tienaa kaudessa palkkaa 925 000 dollaria. Palkkaan voi tulla kuitenkin mukava lähes kahden miljoonan dollarin bonus, jos tietyt ehdot täyttyvät.

Laineen tulokassopimuksessa on B-pykälä, jolla hän voi tienata peräti kaksi miljoonaa dollaria, jos hän pääsee ehdolle yhteen NHL:n kauden jälkeen jaettavista palkinnoista. Laineen tapauksessa ehdokkuus vuoden tulokkaalle jaettavaan Calder-palkintoon on jo lähes käsien ulottuvilla, eikä siitä nuorukaisen tarvitse enää huolehtia.

B-pykälän ehtojen täyttymiseen kuuluu myös yhden NHL:n ”ison” tilaston kymmenen parhaan joukkoon pääseminen. Laine jakaa parhaillaan NHL:n maalipörssin sijat 6-9 kolmen muun pelaajan kanssa.

Laineen takana maalipörssissä vaanii 33:lla osumallaan Jevgeni Malkin ja hurjavireinen Aleksandr Ovetshkin. Heidän takanaan tulee vielä David Pastrnak ja Rickard Räkell 32:lla maalillaan.

Laine on tehnyt viimeisessä kymmenessä ottelussa vain kaksi maalia. Suomalaisnuorukaisen maalivire on pahasti hyytynyt kauden edetessä, eikä paikka maalipörssin kymmenen kärjessä ole enää mitenkään varma juttu.

Lisäksi Winnipeg on pelannut NHL:n eniten otteluita (77), eikä heillä ole runkosarjassa kuin viisi ottelua jäljellä. Esimerkiksi Ovetshkinin Washingtonilla on vielä seitsemän ottelua jäljellä.

Suomalaisnuorukaisen kauden viimeisiin otteluihin tulikin sittenkin ihan konkreettinen panos.