© Kuva: Juha Tamminen

Kaleva: Kahdeksan kertaa SM-kultaa voittaneen konkarin ura päätökseen – ”Ei voi kuin ottaa hatun päästä”

SM-liigassa hurjasti menestystä keränneen puolustajan Ilkka Mikkolan pelaajaura päättyi torstaina, kun Kärpät koki tappion HIFK:lle 1. pudotuspelikierroksella.

Kun Jasse Ikonen iski jatkoerässä IFK:lle maalin, ei ainoastaan Kärppien kausi tullut päätökseen. 38-vuotiaan konkaripuolustajan pelit päättyivät samaisella hetkellä.

– Kun tulin jäältä, ainoa ajatukseni oli, että se oli tässä. Joukkue tiesi päätöksestäni, joka syntyi… no, ehkä reilu kuukausi sitten. En muista sitä niin tarkasti enää, Mikkola vahvasti asian Kalevalle.

– Tämä on ollut elämäni, elämäntyö, Mikkola sanoi tunteikkaana.

Mikkola on ainut pelaaja SM-liigan historiassa, joka on pystynyt voittamaan kahdeksan kertaa Suomen mestaruuden. Näiden lisäksi hän oli pokkaamassa kertaalleen hopeaa ja kahdesti pronssia.

Liigaurallaan Mikkola edusti Kärppien lisäksi TPS:ää, Jokereita ja Lukkoa. Runkosarjaotteluita Mikkolalle kertyi yhteensä 968, joissa hänelle merkattiin tehot 69+245=314.

Kärppien kapteenina Mikkola toimi vuodet 2007-13. Lukossa hän kantoi kyseistä virkaa kahden kauden ajan.

– Yksi parhaista johtajista, jonka kanssa olen saanut koskaan pelata. On ollut hieno seurata, miten hän huomioi kopissa jokaisen pelaajan. Hieno ura, kahdeksan mestaruutta. Ei voi kuin ottaa hatun päästä, Kärppien kultakypärä Mika Pyörälä ylisti pitkäaikaista joukkuetoveriaan.

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!