Minnesota Wildin riveissä iso juttu on ollut jo tovin ajan Mikael Granlundin, Mikko Koivun ja Jason Zuckerin ketju, joka on tehnyt kovaa jälkeä.

Tulikuumin heistä on ollut Granlund, joka on peräti 12 ottelun pisteputkessa. Pisteputki on seurahistorian pisin ja Granlund onkin tällä hetkellä koko sarjan kuumimpia pelaajia.

Sportsnet nosti esille kovan faktan niin ketjusta kuin itse Granlundista.

Ketjun kohdalla ollaan puhuttu poikkeuksellisesta tehokkuudesta, mikä ilmenee tilastofaktasta. Varsinkin Granlundin kanssa Wildin tehokkuus on ollu hyvin korkealla, sillä viidellä viittä vastaan pelattaessa Wildin laukaisuprosentti on ollut peräti 12,7. Tämä siis silloin, kun Granlund on ollut jäällä.

Liigan keskiarvo on lähellä kahdeksaa prosenttia, joten kyseinen fakta on hyvä osoitus siitä, miten tulikuuma Granlund on ollut. Varsinkin kun prosentti määrittyy koko alkukaudesta, eikä vain muutamista peleistä.

Tampa Bay Lightningin riveissä Ondrej Palatin, Tyler Johnsonin ja Nikita Kucherovin muodostamalla ketjulla prosentit olivat korkealla parin viimeisimmän kauden aikana, mutta tuoreeltaan jäätävä meno on hyytynyt.

– Ehkä paluu poikkeuksellisen kovista prosenteista arkeen ei tapahdu Granlundilla tällä kaudella, mutta se tapahtuu kuitenkin jossain vaiheessa. Kaikki luulet, että kuuma putki jatkuu ja jatkuu, mutta jossain vaiheessa sille tulee päätös, Sportsnetsin jutussa muistutetaan.

51 ottelussa tällä kaudella Granlund on nakuttanut tehot 15+33=48. Granlundin oma laukaisuprosentti on ollut 13,8.