Jesse Puljujärvi löytänyt todellisen mentorin suomalaispelurista – ”Hän on kuin veli minulle”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Edmonton Oilersin nuori suomalaislupaus Jesse Puljujärvi,18, lähetettiin tammikuussa AHL-joukkue Bakersfield Condorsiin keräämään lisää kokemusta Pohjois-Amerikan jääkiekosta.

Puljujärvi on saanut joukkuetoverikseen kaksi suomalaispelaajaa Jere Sallisen ja Iiro Pakarisen.

Puljujärveä helpottaa se, että hän pääsee puhumaan suomea joukkuetovereidensa kanssa, koska hänen englannin kielen taitonsa ei ole vielä kovin hyvää.

Pakarinen on saanut tehtäväkseen pitää huolta nuoresta Puljujärvestä ja auttaa häntä ongelmissa.

– Se oli vain jotain mitä tapahtui luonnollisesti. Mielestäni se on minun vastuu myös. Hän on kuin veli minulle, koska tulemme samasta maasta, suomalainen tyyppi ja vielä nuorempi kuin minä, kertoo Pakarinen Edmontonin NHL.com-sivulla

– Minä sain apua kokeneemmilta pelaajilta silloin kun itse olin nuori, joten nyt kun minä olen hieman vanhempi, minun tehtäväni on auttaa häntä.

Pakarinen on löytänyt Puljujärvestä mielenkiintoisia vahvuuksia.

– Hän voi puhua todella kovaa. Me sanomme aloituksessa mitä aiomme tehdä eikä kukaan ymmärrä meitä. Se on hyvä ase meille.

Bakersfield on koonnut viime otteluihin täysin suomalaisen kentän missä Sallinen, Puljujärvi ja Pakarinen ovat pelanneet yhdessä.

Pakarinen on ollut oli puolet kaudesta sivussa jalkavamman takia, joten hän on päässyt katsomaan Puljujärven otteita läheltä. Pakarinen näkee muutosta nuoressa lupauksessa.

– Huomasin kun hän tuli tänne Suomesta hän pelasi liian paljon eurooppalaisella tyylillä. NHL:ssä kaikki on kiinni systeemistä. Se on erilaista kuin Suomessa. Sielläkin on systeemi, mutta se on eri asia kuin täällä. Me käymme täällä niin paljon asioita läpi. Se on varmaan suurin ero näiden välillä, Pakarinen kertoo.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS