Minnesota Wildin Eric Staalin viime kausi päättyi pettymykseen. Kesken kauden siirto Carolina Hurricanesista New York Rangersiin ja putoaminen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Tehopisteitä syntyi vain 39 (13+26).

Kauden päätteeksi Staalista tuli vapaa-agentti ja mies sai tarjouksia usealta seuralta. 32-vuotias sentteri valitsi Minnesota Wildin ja kertoi päätöksensä syistä The Hockey Newsin haastattelussa.

– Kausi oli epäonnistunut, eikä numeroni näyttäneet kovin hyviltä. Tiesin kuitenkin, että pystyn vielä pelaamaan huipulla. Uskoin, että oikeassa paikassa ja tilanteessa, pystyisin vielä olemaan yhtä tehokas pelaaja kuin ennen, Staal kertoo haastattelussa.

Minnesota Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau uskoi vielä kanadalaisen kykyihin.

– Sain mahdollisuuden pelata haluamassani roolissa. Kävin kesällä keskusteluita Boudreaun kanssa, hän sanoi peluuttavansa minua niin, että pystyisin pelaamaan niin kuin ennen.

Valmentaja piti lupauksensa ja istutti veteraanin kärkiketjuihin. Tuloksena on ollut 39:een otteluun 35 (13+22) tehopistettä, joka oikeuttaa joukkueen sisäisen pistepörssin kärkipaikkaan.