Philadelphia Flyersin kausi on ollut yhtä vuoristorataa. Joulukuussa heillä oli upea 10 ottelun voittoputki,mutta Dallas Stars katkaisi tämän kuun puolessa välissä. Flyersin peliotteet ovat olleet sen jälkeen jyrkästi alaspäin. Pennsylvanialaisjoukkue on voittanut viimeisestä 11 ottelustaan vain kaksi.

Joukkueen päävalmentaja Dave Hakstol on yrittänyt saada joukkueensa maalinteko-ongelmat kuriin lukuisilla eri ketjumuodostelmilla, mutta sekään ei ole auttanut. Flyers on tehnyt edellisessä 11 ottelussaan vain 19 maalia.

Flyers hävisi sarjan alemman kastin joukkueelle Buffalo Sabresille 4-1 -lukemin viime ottelussa. Seuran GM Ron Hextall on osoittanut julkisesti tyytymättömyytensä joukkueensa ailahteleviin suorituksiin.

– Meidän pitää päästä maalille. Mielestäni teemme vastustajan maalivahdin homman liian helpoksi. Meidän pitää tehdä parempaa työtä maalille pääsemiseksi, kommentoi Hextall Buffalo-ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Hextall oli erityisen äreissään joukkueensa vuoristoratamaisiin otteisiin.

– Se ajaa minut hulluksi. Toivottavasti kaikki muut myös, jatkoi Hextall.

Vaihtokaupat eivät ole ratkaisu ongelmiin

Philadelphian paikallislehti Philly.com kysyi Hextallilta, jos hän tekisi vaihtokauppoja herättääkseen joukkueen. Hextallin vastaus oli suoraakin suorempi.

– Teen vain sillon vaihtokaupan, jos se parantaa meidän joukkuettamme.

Philadelphia Flyersin puolustaja Mark Streit palaa launtaina todennäköisesti takaisin kokoonpanoon loukkaantumisen jäljiltä. Tämä tarkoittaa sitä, että myös Sveitsiläispuolustajan palkka palaa takaisin rasittamaan Flyersin palkkakattoa. Hextallin on tehtävä rosterimuutoksia, jotta hän saa luottopuolustajansa mukaan kokoonpanoon.