Kärpät teki pakkoraossa virhearvion – ”Vaikutti paperilla hyvältä hankinnalta”

© Kuva: Juha Tamminen

Kärpille jättikerroin 30,00 Ilvestä vastaan!

Oulun Kärpät istuttaa pelaavan kokoonpanon ulkopuolella pelaajaa, joka debytoi viime kaudella A-maajoukkuetasolla.

Kyseinen herra on Jan Hruska. Tshekkihyökkääjä ei ole Kärppien kokoonpanossa tiistai-illan ottelussa Sportia vastaan. Itse asiassa tämä on jo kolmas kerta peräkkäin, kun Hruska on pelaavan kokoonpanon ulkopuolella.

Viime kaudella Tshekin maajoukkueessa ensiesiintymisensä tehnyt Hruska liittyi Kärppien vahvuuteen marraskuussa. Sentterille oli tarvetta ruotsalaishyökkääjä Niklas Olaussonin loukkaantumisen vuoksi.

Hruska on pelannut Liigassa 22 ottelua keräten vaatimattomasti vain viisi maalisyöttöä. 31-vuotiaan miehen peliaika on laskenut huimasti vaisujen otteiden myötä. Hänet hankittiin ensisijaisesti keskushyökkääjäksi, mutta miestä on peluutettu myös laitahyökkääjänä.

– Hruskalla on ollut vähän vaikeuksia sopeutua suomikiekkoon. Hän on kotimaansa liigassa tottunut erilaiseen peliin, ja juuri tilan ja ajan puute on aiheuttanut Suomessa ollessa hankaluuksia, Kärppien pääluotsi Kai Suikkanen kommentoi seuransa verkkosivuilla Hruskan tilannetta pari viikkoa takaperin

Pikkulinnut Oulusta kuiskivat, että Kärpät on yrittänyt löytää Hruskalle jo uutta osoitetta. Se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty.

Vaikuttaa siltä, että Kärpät teki Hruskan kohdalla virhearvion hankkiessaan hänet Olaussonin tuuraajaksi loppukauden mittaisella sopimuksella. Mikäli Hruskan sopimuksessa olisi ollut koeaika, niin mies olisi jo luultavimmin poistunut Kärppien pukukopista.

Hruska on näyttönsä antanut eikä hänelle ole enää sijaa Kärppien rosterissa, varsinkin kun Olausson on toipunut pelikuntoon oletettua nopeammin.

Marraskuussa Hruskan hankinta vaikutti paperilla oikein hyvältä vedolta, mutta sittemmin tilanne on kääntynyt päälaelleen.

Kärpille jättikerroin 30,00 Ilvestä vastaan!