OULU. Alkukaudella pahasti Liigassa alisuorittanut ja kovien loukkaantumishuolien äärellä paininut Kärpät on noussut yhtäkkiä Liigan tulikuumimpien joukkueiden kastiin.

Kärpät on ottanut viimeisistä kuudesta ottelusta peräti viisi voittoa.

Tuorein voitto tuli kotoa KooKoota vastaan, kun Jussi Rynnäs torjui nollapelin ja oululaisjoukkue kävi latomassa kiekkoa KooKoon virheiden jälkeen reppuun.

– Kolme pistettä, erittäin hyvä asia, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen sai iloita 3-0-voiton jälkeen.

Kärppien pistekeskiarvo on ollut nyt kuuden ottelun aikana hieman toista kuin mitä se oli pahimmillaan alkukaudella.

– Jos olisi koko ajan tuollainen 2,33 pisteen vire päällä, niin sitähän voittaisi koko sarjan aivan ylivoimaisesti. Kyllähän se vähän imartelee, mutta onhan se tosiasia, että ollaanhan me otettu voittoja tässä paljon. Siitä ollaan erittäin tyytyväisiä, Suikkanen sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

– Eivätkä ne ihan säkällä ole tulleet ne voitot. Kyllä meidän pelissä näkyy paljon viitteitä siitä, että se on parantunut. Ei se vielä ihan 60 minuuttia ole semmoista, mitä me sen halutaan olevan. Mutta nöyrää joukkueen eteen työskentelyä oli taas tänään. Täytyy olla erittäin tyytyväinen tuosta meidän pelaamisesta, Suikkanen miettii.

Eikä voittaminen ole koskaan mitenkään kovin negatiivinen asia. Varsinkin kun alla on ollut vaikeuksien täyttämä alkukausi.

– Tuntuuhan se maailma mukavalta, kun voitat pelejä, Suikkanen myöntää.

Helpotusta Kärpille on tullut ja tulee sairastuvalta koko ajan.

– (Mikael) Ruohomaa tuli nyt ja kyllähän hän saa meillä vähän noita hartioita leveämmäksi. Ja ainahan se on hyvä, kun ukkoja tulee. Ensi viikolla pitäisi tulla (Miska) Humaloja takaisin. Muutaman viikon päästä pitäisi tulla (Niklas) Olausson ja sitten näiden (Jari) Sailioiden ja (Toni) Kähkösten pitäisi tulla myös sitten kun tulevat. Varmaan Sailio jo tässä kuussa ja Kähkönen ensi kuun alussa.

– Saadaan vähän kilpailua ja kolmen pelin viikkoja kun mennään, niin siltäkin kannalta saadaan vähän turvaa.

Perjantaina Kärppien vire mitataan tosissaan, kun vastassa on sarjan kärkijoukkue Tappara.

– Tänä vuonna ollaan muistaakseni kahdesti heitä vastaan pelattu, eikä ole ollut oikein mitään jakoa. Nyt sitten mitataan se todellisuus sarjan kärjen suhteen ja nähdään, että missä me mennään, Suikkanen puhuu seuraavasta haasteesta.

Kärpät on tällä hetkellä sarjassa sijalla 10. Sillä on vielä täysin realistiset mahdollisuudet parannella sijoituksia, sillä esimerkiksi seitsemäntenä oleva Ässät on siitä viiden pisteen päässä.