Carolina Hurricanes varasi isoin odotuksin viime kesän varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella keskushyökkääjä Julien Gauthierin koko draftin 21. pelaajana.

Tämä kausi on sujunut 19-vuotiaalla kanadalaisella vielä juniorisarja QMJHL:n Val-d’Or Foreurs -seurassa. 15 otteluun kerätyt tehot 6+11=17 ovat kuitenkin vakuuttaneet ja Gauthier sai kutsun QMJHL:n kokoelmajoukkueeseen, joka pelaa kaksi ottelua Venäjän alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta vastaan.

Ensimmäisessä näistä kahdesta ottelusta Gauthier näytti, miksi häntä pidetään suurena kiekkolupauksena. Gauthier murtautui itse vahvasti laidalta ensin läpin, ajoi maalille ja aivan maalivahdin nenän edessä käänsi kiekon vielä rystylle ja ujutti kiekon yhdellä kädellä sisään.

Maalista tulee mieleen Peter Forsbergin osuma Lillehammerin olympialaisissa vuonna 1994, kun rangaistuslaukauksella Forsberg ujutti samaan tapaan kiekon rystyllä ohi Kanadan maalivahdin Corey Hirschin.

Yllä olevalta videolta Gauthierin maali löytyy kohdasta 5:30.

QMJHL:n kokoelmajoukkue voitti ottelussa Venäjän lukemin 4-0.