Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Nazem Kadri oli joukkueensa sankari tällä viikolla iskiessään kaksi maalia Edmonton Oilersin verkkoon. Samassa ottelussa sattui myös tapahtuma, joka herätti keskustelua tuomarien puolueettomuudesta Kadrin suhteen.

Oilersin Zack Kassian tökkäsi mailan Kadrin jalkojen väliin kiekon ollessa Leafs-hyökkääjällä ja kaatoi tämän. Tilanteesta vihellettiin jäähy molemmille pelaajille, vaikka Kadri ei vaikuttaisi sukeltavan. Yllä on video jäähyihin johtaneesta tilanteesta.

Kadri sai viime keväänä kahdesti sakot filmaamisesta, mutta on joutunut istumaan ennen Kassian-tapaustakin kyseenalaisia jäähyjä sukeltamisesta.

– Tämä alkoi jo neljä vuotta sitten. Tuomareiden muistiossa täytyy lukea, että ei ole sallittua antaa jäähyä Kadria vastaan, Toronton päävalmentaja Mike Babcock totesi Sportsnetin mukaan viime keväänä, kun Kadri oli saanut jäähyn Bostonin David Krejcin taklattua Kadrin kovaa laitaan.

Sportsnetin toimittajan Damien Coxin mukaan Kadri vaikuttaisi olevan maineensa vanki.

– Tämä on noloa ja törkeää. Nämä tuomarit ja heidän esimiehensä varmaankin ajattelevat, että he suojelevat sarjan rehellisyyttä. Mutta tällä tavalla toimiessaan he itse asiassa rikkovat sitä, Cox kirjoittaa.