© Kuva: Getty Images

NHL-tähden uran päättänyt aivotärähdys kalvaa kymmenen vuotta lopettamisesta: ”Olen huolissani tulevaisuudestani”

[tweet]Keith Primeau takoi parhaalla NHL-kaudellaan 73 pistettä 71 pelaamaansa otteluun, yhteensä kanadalaishyökkääjä kokosi 909 otteluun 619 tehopistettä.

Enemmänkin olisi voinut tulla.

Primeau kärsi urallaan useista aivotärähdyksistä, joista viimeinen tuli vuonna 2005. Loistavan alkukauden pelannut Philadelphia Flyersin kapteeni sai osuman päähänsä ottelussa Montreal Canadiensia vastaan, eikä enää ikinä palannut NHL-jäille.

Yksitoista vuotta myöhemmin Primeau voi jo hyvin.

– Kesti seitsemän vuotta ennen kuin aloin olla kunnossa, mutta nyt voin hienosti nauttien eläkepäivistä ja ja perhe-elämästä, Primeau kertoi Sportsnetille.

Lopettamisen jälkeen Primeaulla oli kuitenkin vaikeaa.

– Minulla oli päiviä, joiden aikana istuin vain toimistossa valot pimeänä ja itkin, koska en tiennyt, mitä minulle tapahtuu. Kokeilin monenlaisia hoitoja ja terapioita, koko kavalkadin erilaisia keinoja, jotta parantuisin. Tilanne pelotti, Primeau kertasi.

Vaikka nyt 44-vuotias entinen tähtihyökkääjä voikin paremmin, nauttii elämästään ja pitää leirejä junioreille, ei Primeau voi ohittaa pohdintaa, millaisia hänen vanhuusvuosistaan tulee.

– Olen huolissani tulevaisuudestani. En vello ajatuksessa, mutta tiedän, että aivoni ovat vahingoittuneet. En elä miettien ”mitä jos”, mutta olen todellakin tietoinen menneisyydestäni.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!