© Kuva: Getty Images

NHL-pakin vanhempien hölmöilyt maksavat kovaa hintaa – raju maksukuuri päälle

NHL-seuran Columbus Blue Jacketsin puolustajan Jack Johnsonin tapaus on varsin murheellinen.

Johnson määritti vuonna 2011 äidilleen täydet oikeudet hänen taloudellisiin asioihin, eli rahanpitoon.

Se oli iso virhe.

Johnsonin äiti Tina Johnson alkoi kuluttamaan rahoja erinäköisiin kohteisiin: muun muassa asuntoihin, matkusteluun ja ottamalla lainoja järkyttävillä koroilla.

Typerät lainat ja jopa 24% korot johtivat tilanteeseen, jossa tienestit olivat nopeasti kuihtuneet olemattomiin.

Lopulta Johnsonia kohtaan nostettiin useita haasteita ja hänen oli pakko ajautua konkurssiin.

Yhteensä kahdeksan eri velkojaa oli nostamassa syytteitä. Näistä kuuden kanssa Johnson on päässyt nyt sopimukseen ja kahden muun kanssa ratkaisua haetaan edelleen.

Johnson itse sanoi, ettei hän tiennyt selän takana tapahtuneista toimista, mitä hänen vanhemmat tekivät.

– Mutta loppupeleissä hän antoi heille vallan ottaa lainoja ja ne ovat hänen nimissään. Joten hän on vastuussa, tapausta lähellä oleva lähde sanoi.

Johnson sopi neljän eri velkojan; Capital Holdings Enterprisesin, Capital Financial Holdingsin, CapStar Bankin ja poliitikon Rodney Blumin kanssa sopimuksen, missä hän maksaa heille yhteensä 2,8 miljoonaa dollaria tai 35% yli 8 miljoonan dollarin veloista. Tämän lisäksi tahot saavat 10% Johnsonin tulevista tienesteistä. Tähän liittyy ehtoja tulevan sopimuksen suhteen. Johnsonin nykyinen diili Blue Jacketsin kanssa päättyy kauden 2017-18 jälkeen.

Pro Player Fundingin ja Cobalt Sportsin kanssa Johnson teki sopimuksen, missä Pro Player Funding saa Johnsonilta 1,65 miljoonaa ja Cobalt 775 000 dollaria. Tämä on noin 58% 4,1 miljoonan dollarin potista, minkä Johnson on heille velkaa.

RFF Family Partnershipin kanssa, jolle Johnson on velkaa 1,6 miljoonaa dollaria tai EOT Advirosin kanssa, jolle Johnsonin velka on 400 000 dollaria, yhteisymmärrystä maksujärjestelyistä ei ole vielä löytynyt.

Johnson tulee pitämään hallussaan 246 000 dollaria per kausi elämiseen liittyviä kustannuksia varten seuraavien kahden vuoden ajan. Tämän jälkeen seuraavien kolmen kauden ajan summa on 277 050,50 dollaria per kausi, kunnes velkojat ovat tyytyväisiä.

Parhaillaan 29-vuotias puolustaja tienaa viisi miljoonaa dollaria per kausi vuonna 2011 solmitussa seitsemän vuoden mittaisessa sopimuksessa.

Lähde: The Columbus Dispatch

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!