HELSINKI. Leijonien riveissä MM-kisatasolla puolustaja Atte Ohtamaa on ehtinyt tulla varsin tutuksi.

Tähän mennessä urallaan Ohtamaa on pelannut kolmet MM-kisat ja ilman yllätyksiä keväällä tiedossa ovat uran neljännet karkelot.

28-vuotias puolustaja kuuluu Leijonien runkokalustoon. Täksi kaudeksi hänellä osoite vaihtui kuitenkin KHL:ssä, sillä nyt seurana ei olekaan enää Jokerit.

Vaan Kazan.

– Siellä asiat on järjestetty todella hyvin ja oleminen on tehty helpoksi. Olen viihtynyt ja perhe on viihtynyt todella hyvin. On pystynyt keskittymään olennaiseen, Ohtamaa kehaisee uutta seuraa ja kaupunkia SuomiKiekko-sivustolle.

Kesällä Ohtamaa ehti olla tovin ajan ilman seuraa, eikä paluu Kärppien riveihin ollut kaukana.

– Kyllä meillä oli puheyhteys koko ajan. Kaikki oli periaatteessa auki ja kyllä Kärpätkin tiesi tilanteen. Oli todella hienoa, että he antoivat mahdollisuuden harjoitella joukkueen mukana ja se auttoi paljon itselläni kauteen valmistautuessa. Mutta sitten tie vei Kazaniin ja siellä mennään nyt.

Kärppiin paluuta Ohtamaa ei suinkaan sulje pois. Enemmänkin kyse on siitä, että milloin sen aika on.

– Sitä en tiedä, mutta toivottavasti jossain vaiheessa. Toki kyllä mulla on ollut se ajatus, että haluan nähdä välissä jotain vähän erilaista. Pystyn oppimaan itsestä sitäkin kautta enemmän.

Huippuorganisaatiosta toiseen

27 runkosarjaotteluun Ohtamaalle on merkattu Kazanissa tehot 0+5, tehotilaston näyttäessä lukemaa +4.

– Ollaan voitettu paljon pelejä ja ollaan hyvään suuntaan menossa, Ohtamaa kuittaa alkukauden.

Ohtamaalla on nyt kokemusta kahdesta eri organisaatiosta KHL:ssä.

Onko Jokereiden ja Kazanin välillä näkynyt isoja eroja?

– Paljon kulttuurijuttuja, mitkä luovat niitä. Mutta molemmat ovat huippuorganisaatioita ja molemmissa ollaan pidetty pelaajista huolta. Että ei sinänsä mitään todella suuria eroja. Tiedostan toki sen, että olen nytkin päässyt hyvään paikkaan, missä asiat hoidetaan viimeisen päälle. Tuo on varmasti parhaita organisaatioita, mitä KHL:stä löytyy, Ohtamaa ylistää.

Nyt tie on vienyt kuitenkin takaisin Helsinkiin, missä tällä viikolla ohjelmassa on Karjala-turnaus.

Maajoukkuekutsuista Ohtamaa ei ole ihan ensimmäisenä kieltäytymissä.

– Kauden keskellä voisi olla mahdollisuus vähän huilata, mutta toisaalta täältäkin saa paljon energiaa, kun täällä on niin hieno fiilis olla mukana. Ja on tämä kuitenkin aina kunnia niille, jotka täällä ovat.

Eikä Ohtamaalla ole edes paljoa tarvetta alkaa opetella uusia kasvoja.

– Oikeastaan melkein kaikki tästä joukkueesta ovat olleet yhtä aikaan jossain aiemmin. Kyllä siitäkin saa extraa, kun pääsee tuttujen jätkien kanssa pelaamaan.

Karjala-turnaus starttaa Leijonilla torstaina, kun vastassa on Venäjä.