© Kuva: Ilari Isotalo

Kokenut Leijona-kasvo hämmentävän osuman keskiössä – ”En samankaltaista muista”

HELSINKI. Leijonien osalta Karjala-turnaus päättyi hieman iloisimmissa merkeissä kun vertaa siihen, mitä meno ehti olla torstaina ja lauantaina.

Varsinkin Venäjää vastaan Leijonat jäi jalkoihin kolmannessa erässä.

Ongelmia riitti.

Lauantaina taas tekemisestä paistoi hengettömyys, paha nihkeys.

– Tässäkin tullaan monesta eri joukkueesta, kaikilla on omat kuvionsa ja systeemit omissa seurajoukkueissa ja kun tullaan tänne, niin on kaksi päivää aikaa laittaa homma kuntoon. Suomen joukkueessa vaaditaan kuitenkin aika sitoutunutta peliä ja varmaan meni vähän miettimisen puolelle nuo systeemit, kokenut leijonakasvo Mika Pyörälä mietti SuomiKiekko-sivustolle.

– Ei oikein päästy reagoimaan, oltiin vähän myöhässä, ei oikein ehditty hyökkäyksissä kiekkoihin. Jo eilen näkyi niitä juttuja, mutta ei ihan saatu kaikkea. Tänään saatiin ja saatiin vielä ripaus sellaista pelirohkeutta. Ja siellä oli sitä itsensä likoonlaittamista.

Se taas johti positiiviseen lopputulokseen.

– Aina on mukava lopettaa voittoon. Vähän oli hankaluuksia parin ensimmäisen pelin aikana, mutta nousujohteisesti ruvettiin pelaamaan. Paremmalta tämä maistuu kuin että tämäkin oltaisiin hävitty.

Oikea liike tapahtui varsinkin Ruotsi-ottelun toisessa erässä.

– Varsinkin siinä saatiin hyviä myllyjä. Tehtiin niitä juttuja, mitä vaaditaan, että saadaan pidettyä sitä kiekkoa hyökkäysalueella ja että saadaan niitä tilanteita aikaiseksi. Se ruokkii aina joukkuetta ja itseluottamusta.

Leijonat otti lopulta 4-1-voiton Ruotsi-ottelusta mukaansa.

Pyörälä itse sai olla varsin erikoisessa maalissa mukana.

Urallaan kokenut hyökkääjä on iskenyt läjäpäin maaleja, mutta harvemmin liukumalla.

Olemalla kuin keilapallo.

– Heh, en kyllä ihan samankaltaista muista, Pyörälä naurahti osumastaan.

– Kyllä niitä on monta tullut ties mistä toppahousujen sun muiden kautta. Mutta en edes tiedä, että mistä se meni. Katsoi vain, että liuin päin maalivahtia.

Pyörälä itse on ollut Kärppien ylivoimaisesti tärkein yksilö alkukaudella. Hän on näyttänyt normaalia rautaista esimerkkiä, mutta hän on myös ratkonut, kantanut vastuuta maalinteosta ja hoitanut roolin kuin roolin aivan viimeisen päälle.

Joukkueena Kärpät on kuitenkin ollut vaikeuksissa. Uuden päävalmentajan Kai Suikkasen alaisuudessa alkuhetket eivät ole lähteneet aivan toivotulla tavalla liikkeelle.

Nyt Pyörälä palaakin talkoiden pariin.

– Kyllä, niin kuin sanoit, talkoot ovat siellä menossa. Paljon on on parannettavaa ja vähän sellaisia samoja juttuja mitä oli täällä meillä parissa ensimmäisessä pelissä. On näkynyt niitä pilkahduksia, että saataisiin koneita käyntiin ja saataisiin kaikki samalle sivulle. Mutta vielä on paljon töitä tehtävänä.