© Kuva: Juha Tamminen

Kärppäluotsilta naseva tunnetilasummaus: ”Eniten v*tuttaa kaikki”

OULU. Kärpät tiedotti maajoukkuetauon yhteydessä kahdesta uudesta hankinnasta, kun se värväsi itselleen tshekit Jiri Tlustyn ja Jan Hruskan, joista jälkimmäinen tuli paikkaamaan pitkäksi ajaksi sairastuvalle valunutta Niklas Olaussonia.

Loukkaantumishuolia Kärpillä riittää edelleen, mutta jos katsoo sitä rosteria, mikä sillä on ollut jalkeilla tuoreimmissa peleissä, on siinä ollut jo materiaalia, jolla pelejä pitäisi voittaa.

Maajoukkuetauon jälkeen se on ottanut yhden voiton ja kärsinyt kaksi tappiota.

– Vähän sanattomaksi vetää tämä välillä. Peli heiluu otteluiden sisälläkin. Ei auta kuin mietiskellä, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen sanoi tiistain Pelicans-kamppailun jälkeen, mikä päättyi lahtelaisten hyväksi 2-1.

Pelicans-ottelussa Kärpille tarjottiin muun muassa mahdollisuutta kasvattaa maalimäärää pitkällä kahden miehen ylivoimalla.

Kentällä seisoskeli niinkin kovia nimiä kuin Tlusty, Niklas Hagman, Mika Pyörälä, Lasse Kukkonen ja Shaun Heshka.

Eikä mitään. Todella nihkeää, tahmeaa, kankeaa. Kaikki negatiivissävytteiset kuvastussanat kelpaisivat kuvailemaan nähtyä.

– Se oli ihan munaton suoritus meidän ylivoimalta, joka on toiminut tähän asti ihan hyvin. Nyt sekin vähän halvaantui, Suikkanen murehti.

Tuo yksittäinen tilanne oli konkreettinen osoitus Kärppien ailahtelevuudesta tällä hetkellä. Maajoukkuetauon jälkeen HPK:ta vastaan Kärpät pelasi erittäin hyvän pelin, mutta sen jälkeen TPS:ää vastaan oululaisjoukkue oli umpisurkea. Pelicansia vastaan se aloitti hyvin, mutta peli alkoi valua hiljalleen vierailijoiden haltuun.

– Alku oli hyvä, mutta siinäkin oli se, että tehtiin vain yksi maali. Eihän sillä määrällä näitä pelejä voita. Kyllä meidän pitää saada saatana enemmän tehoja tähän touhuun.

Aivan suoraan Suikkanen ei osannut sanoa, että mistä paha ailahtelevuus kumpuaa.

– Jos se tiedettäisiin, niin se varmasti korjattaisiin. Onko se henkisen puolen asia vai onko se pelillisen puolen asia? Onko se taktisen puolen asia vai minkä puolen? Se on selvää, että yksilötasolla pitää itse kunkin parantaa sitä omaa suoritusta. On sitten missä tahansa ketjussa.

19 ottelusta Kärpät on kerännyt kasaan vain 23 pistettä. Se on tällä hetkellä sarjassa kolmanneksi viimeisenä.

Suikkanen itse on saanut paljon kritiikkiä niskaansa. Haasteita ovat tuoneet muun muassa se, että Kärppien joukkue meni pahasti uusiksi kesällä, sekä loukkaantumissuma, joka veti pahimillaan viittä-kuutta avainhyökkääjää pois kokoonpanosta.

Millaisia tunnetiloja sitä valmentajana käy läpi tämmöisinä vaikeina aikoina, kun ensin tulee vastaan hyvä peli, sitten huono, on hyvää alkua ja sitten taas peli valahtaa?

– Eikös joku viisas ole sanonut, että eniten vituttaa kaikki.

– Se on tällä hetkellä suurin piirtein se mielentila, Suikkanen summasi nasevasti.

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!