© Kuva: Getty Images

NHL-seuran alku hakee vertaistaan – viimeksi yhtä kova Wayne Gretzkyn aikoihin

Edmonton Oilersin kauden alku NHL:ssä on ollut erittäin vahva.

Sen riveissä on suomalaisten näkökulmasta seurattu mielenkiinnolla sitä, miten Jesse Puljujärvi on aloittanut pelit uusissa ympyröissä.

Mutta samalla Oilers on porskuttanut väkevästi menemään.

Se on kärsinyt vain yhden tappion seitsemässä ensimmäisessä ottelussaan.

Kyseinen alku hakee vertaistaan seurahistoriassa. Edellisen kerran Oilers on aloittanut yhtä hyvin Wayne Gretzkyn kulta-aikoina, jolloin Oilers vilisi melkoisia tähtiä.

Seitsemästä ensimmäisestä ottelusta kuusi voittoa Oilers on ottanut viimeksi kaudella 1985-86. Silloin Gretzkyn kanssa Oilersissa viilettivät muun muassa Mark Messier, Jari Kurri ja Paul Coffey.

– Meillä on paljon töitä edessä, mutta tämä startti on ollut erittäin iso juttu meille, kaksi maalia yön kierroksella Washington Capitalsin verkkoon iskenyt Oilers-laituri Benoit Pouliot sanoi Edmonton Sunin mukaan.

– Parina viime vuonna kausi ei ole alkanut hyvin ja se on vaikea lähteä kiipeämään sieltä takaisin. Nyt vain pitää jatkaa tätä menoa, Pouliot jatkoi.

Yöllä Oilers otti voiton NHL:n suuriin mestarisuosikkeihin Capitalsista. Oilers oli parempi lukemin 4-1.

Oilers on kerännyt toiseksi eniten pisteitä NHL:ssä alkukaudella. Vain Montreal Canadiens on yltänyt parempaan pistepottiin. Canadiensilla seitsemän ottelua on tuottanut kuusi voittoa ja yhden jatkoaikatappion.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!