Kertoimet (Expekt)
Kärpät-TPS, 22.3.2016. klo 18.30.
1,55 – 4,30 – 4,90

OULU. Kärppien ja TPS:n välinen sarja on ollut jo parin pelin jälkeen melkoisen värikäs ja tapahtumia täynnä.

Lauantain kohtaaminen tuotti myös jatkoseurauksia, kun TPS:n Patrik Moisio sai neljä peliä, Ilkka Pikkarainen kaksi ja Ari-Pekka Selin yhden ottelun verran pelikieltoa.

TPS:n leiristä paukuteltiin lauantaina ja vielä maanantaina kovia syytöksiä Kärppien leiriin ja varsinkin sen päävalmentajaa Lauri Marjamäkeä koskien. TPS:n päävalmentajana tiistaina toimiva Jarno Pikkarainen nimitti Marjamäen käyvän seurustelukerhoa tuomareiden kanssa ja Selin puolestaan puhui likaisista keinoista mediassa, mitä Marjamäki käyttää.

Näitä heittoja TPS:n leiri ei toki lähtenyt avaamaan tai perustelemaan mitenkään tiistaina.

Marjamäki itse lähinnä hymähtelee aiheelle.

– Kyllä tässä ovat ajatukset ihan omissa jutuissa. Meillä on tapa toimia ja mulla ainakin on keskittyminen ihan siinä, että meillä on kova joukkue vastassa ja miten pystytään parantamaan itse joukkueena ja miten me pystytään toimimaan yhdessä. Mulla on kaikki energiat tuossa omassa joukkueessa, Marjamäki toteaa SuomiKiekko-sivustolle.

– Kaksi laadukasta joukkuetta pelaa ja aina näissä parempi voittaa. Pelaajat pelaavat, valmentajat valmentavat ja tuomarit tuomaroivat. Ei siinä sen kummallisempaa.

Lauantaina Kärpät ei lähtenyt TPS:n kuumennusyrityksiin lainkaan mukaan, vaan jätti ne kylmästi omaan arvoonsa.

– Joukkueessa on niin paljon kokemusta ja näitä tilanteita on ennenkin käyty läpi. Pudotuspelit ovat pudotuspelejä ja välillä läikkyy. Mutta niihin pitää vain suhtautua oikealla tavalla, Marjamäki miettii, johon oululaisjoukkueen pelaajistosta Juho Keränen lisää:

– Ollaan sovittu, että keskitytään siihen pelaamiseen. Ei me nyt poskea käännetä jatkossakaan, mutta kyllä se pelaaminen on se meidän juttu ja se, mihin me halutaan keskittyä, Keränen painottaa.

Lauantain peli ei sinänsä ollutkaan enää kovin erikoinen muisto menneisyydestä Keräsen mukaan.

– Ihan normaali pleijaripelihän se lauantaina oli ja ei siinä mitään. Pitää pystyä pitämään pää kylmänä ja keskittymään siihen peliin.

Kaiken riehumisen ja sanailun keskellä fakta oli kuitenkin se, että Kärpät pystyi menemään pelissään eteenpäin, kun taas TPS kohdisti keskittymisensä aivan muualle.

– Asioita pitää parantaa. Siitä tässä on kyse. Jotain pystyttiin tekemään oikein Turussa, mutta se oli sitten aika rikkonainen peli muuten. Paljon on parannettavaa, mutta varmasti ollaan perjantaista opittu ja ehkä menty siitä eteenpäin, Marjamäki ennakoi ja nostaa toisen kehityskohteen esille.

– Tosi asia on kuitenkin se, että me otettiin aivan liikaa jäähyjä Turussa. 8 kahden minuutin jäähyä. Se jäähymäärä pitää saada alas. Tuollaisilla jäähymäärillä on aika vaikea menestyä.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen