KHL-seura Neftehimik poltti säännöissä olevan pakollisen kolmipäiväisen loman uudenvuoden lähettyvillä.

KHL-pelaajayhdistyksen pomo Andrei Kovalenko ei hyväksy nizhnekamskilaisseuran ratkaisua.

– Pelaajayhdistykselle kaikkein ärsyttävintä on, etteivät seurat noudata itse allekirjoittamiaan sääntöjä. Äskettäin Neftehimik rikkoi törkeästi sääntöjä. Se hävisi 30. joulukuuta kroaateille [Medvescakille 2-4], ja välittömästi pelin jälkeen seurajohtaja meni pukukoppiin kertomaan kolmipäiväisen loman peruuntumisesta ja treenien jatkumisesta, Kovalenko pauhaa Russia-Hockey-sivustolle.

– KHL on taannut kolmipäiväisen uudenvuodentauon pelaajille. Monet pelaajat olivat jo ostaneet lentoliput ja tehneet lomasuunnitelmansa.

Jopa silloinen Neftehimikin päävalmentaja Vladimir Krikunov joutui nostamaan kädet pystyyn seurajohdon edessä. Myös Krikunovilla oli lentopiletti takataskussa ja miniloma mielessä, mikä jäi haaveeksi.

Kovalenko tulee vaatimaan kovennettuja rangaistuksia seurajohdolle, joka ei noudata sovittuja sääntöjä. Hän on jo ollut yhteydessä KHL:n suuntaan tapahtuneesta.

KHL-kausi alkoi tällä sesongilla niin pelillisesti kuin harjoituksellisesti vielä normaalia aiemmin, mikä ei ole ollut pelaajien mieleen. Kovalenko yrittää ajaa asiaa, jossa pelaajat pääsisivät jo 20. huhtikuuta lomille, kun aiemmin seurat ovat pitäneet joukkueharjoituksia huhtikuun loppuun asti.