Jokereilla pitkästä aikaan vaihtoehtoja – ”Mikä vaikutus kovaan ongelmaan?”

Jokerit palaa kotiotteluiden pariin, kun se kohtaa tiistaina Neftehimik Nizhnekamskin.

Alla sillä on lauantailta vierasvoitto, kun se kaatoi Ladan vieraissa. Silloin lukemat olivat Jokereiden hyväksi 3-1.

Viime aikoinakin otteet ovat olleet Jokereilla kuitenkin hyvin ailahtelevia. Mukaan on mahtunut niin kovia venymisiä kuin hyvin nihkeitä suorituksia.

Mutta erityisesti maalinteon kanssa Jokereilla on ollut kovia ongelmia.

Tiistain otteluun Jokerit saa apuja hyökkäysosastolleen, missä sillä on ollut loukkaantumishuolia viime aikoina varsin tuntuvasti.

Juhamatti Aaltosen paluun ja Jere Sallisen pelikiellosta vapautumisen myötä Jokereiden valmennusjohto joutuu jopa positiivisen ongelman eteen, sillä pitkästä aikaa kokoonpanoon tulee vaihtoehtoja ketjujen kasaamisen suhteen.

Pudotuspeliviivan yllä keikkumista

Aaltonen palaa kehiin lähemmäs kuukauden poissaolon jälkeen ja hyvään aikaan palaakin. Jokerit on mennyt hyvin pitkälti Brandon Kozunin ja Peter Reginin tehoilla eteenpäin, eikä tulitukea ole tullut aivan kamalasti taustalta.

Tähän esimerkiksi juuri Aaltonen nousee tärkeään asemaan, sillä Jokerit tarvitsee ehdottomasti leveyttä hyökkäysosastolleen. Mikä vaikutus Aaltosella sitten onkaan kovaan ongelmaan? Siitä osviittaa antaa varmasti jo tiistain Neftehimik-kamppailu.

Hyökkäyspään tehottomuudet ovat johtaneet muun muassa siihen, että spekulaatiot uusien vahvistusten osalta ovat käyneet kuumina. Liikkeitä tällä saralla ei ole kuitenkaan tapahtunut ja edelleen Jokerit menee niillä nimillä, millä se lähti kauteen, hyökkääjien osalta. Ainoastaan puolustuksessa on tapahtunut muutoksia ja niitäkin yksi, kun Arturs Kulda saapui syksyllä mukaan.

Kulda on esiintynyt hyvin, eikä Jokereilla ole ollut puolustuksen osalta ongelmia. Siellä materiaali on pysynyt vahvana, vaikka Ossi Väänänen ja Oskari Koprikari ovatkin olleet pitkään poissa.

Väänänen on myös loppukauden sivussa, kuten on hyökkääjistä Tommi Huhtala. Korpikarin kohdalla paluu on lähestynyt lähestymistään, hyökkääjistä taas Tomi Mäki on sivussa ainakin joulutaukoon saakka.

Jokereiden torstain vastustaja Neftehimik käy tällä hetkellä erittäin kovaa taistelua pudotuspeliviivan yläpuolella pysymisestä. Neftehimik on KHL:n itäisessä konferenssissa juuri viivan yläpuolella kahdeksantena, kun se on kerännyt 39 ottelusta yhteensä 59 pistettä.

Läntisessä konferenssissa Jokerit on yhä toisena, mistä se ei ole liikahtanut mihinkään useampaan kuukauteen. Toisena se on Bobrov-divisioonan ykkössijansa myötä, mikä irtoaa 68 pisteellä. Ne Jokerit on kasannut yhteensä 38 ottelussa. Bobrov-divisioonassa SKA tulee tällä hetkellä kuuden pisteen päässä.

Neftehimikillä rosterissa on yksi suomalainen, Ville Kolppanen, joka on kuitenkin pelannut tällä kaudella vain neljässä ottelussa loukkaantumisten takia.

Kertoimet (NordicBet)

Jokerit-Neftehimik, tiistai 8.12.2015. klo 18.30.
1.67 – 4.65 – 4.35

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen