Jokereilla NHL-tyylinen haaste lauantaina – ”Tuollaisia virheitä tulee silloin tällöin”

© Kuva: Ilari Isotalo

Jokerit kohtaa vieraskiertueen toisessa ottelussaan lauantaina Ladan, jota vastaan se lähtee allaan kaksi tappiota.

Ensin kotonaan tiistaina Jokerit hävisi lauantain vastukselle Ladalle ja perään torstaina tappio tuli puolestaan Kazanille vierasottelun puolella.

Varsinkin Ladaa vastaan Jokereiden suoritus jäi hyvin nihkeäksi. Kazania vastaan ilme oli jo hieman parempi, mutta edelleen tulos jäi kaikkea muuta kuin toivotunlaiseksi.

– Pelasimme hyvin joukkueena, mutta päästin yhden, kaksi helppoa maalia. Peli oli tasainen, joten ne virheet olisivat saaneet jäädä tulematta toisessa erässä. Lauantailta janoamme niin henkilökohtaisesti kuin joukkueena voittoa, Jokereiden ruotsalaisvahti Henrik Karlsson totesi seuran verkkosivuilla jatkaen.

– Pelasin muuten ihan hyvin, ja tuollaisia virheitä tulee silloin tällöin. Niiden jälkeen on tärkeää näyttää joukkueelle olevansa vahva ja pystyttävä poimimaan seuraavat vedot. Vain sillä on merkitystä.

Lauantaina Jokereilla tiedossa on NHL-tyylinen haaste, sillä Toljatissa kaukalon koko on huomattavasti pienempi kuin normaalisti KHL:ssä.

Kaukalon leveys on vain 26 metriä, mikä on huomattavasti erilaisempi kuin mitä se on esimerkiksi Hartwall Arenalla.

Mistä maalintekijöitä?

Jokerit on tällä kaudella kerran aiemmin pelannut huomattavasti normaalia kapeammassa kaukalossa. Syksyllä Admiralia vastaan Jokerit onnistui mainiosti, kun se otti 6-1-voiton.

Nyt tavoitteena narriryhmällä on muuttaa suuntaa.

– Koko joukkue haluaa voittaa, se on selvä asia. Kahden tappion jälkeen emme odota mitään muuta huomiselta. Voitto ja sen jälkeen kolme peräkkäistä kotipeliä kuulostaa hyvältä, Karlsson mietti.

Lada-vierasottelun jälkeen Jokerit kohtaa kotonaan Neftehimikin, Traktorin ja Medvescakin.

Mutta sitä ennen kysymyksen alla on erityisesti yksi aihe.

Maalinteko.

Viimeisissä neljässä ottelussa Jokerit on tehnyt vain kuusi maalia, eli 1,5 maalin keskiarvolla.

Ei ihan sitä, millä voittoja irtoaa.

Paljon kysymyksiä kääntyykin siihen, että mistä maalintekijöitä löytyisi. Brandon Kozun on kantanut omaa vastuutaan, mutta sen takana on ollut hiljaista. Syitä uusiin hankintoihin liittyviin huhuihin onkin ilmentynyt paljon.

Vieläkään Jokereiden johtoryhmä ei ole kuitenkaan tehnyt liikkeitä hyökkääjähankintojen osalta, vaikka niitä on odotettu erittäin paljon.

Lauantain Lada-ottelusta Jokereilla poissa on Jere Sallinen, joka sai pelikieltoa torstain Kazan-ottelun taklauksestaan. Sen sijaan edellisessä kamppailussa kolhua saanut Pekka Jormakka on pelikunnossa.

Kertoimet (NordicBet)

Lada-Jokerit, lauantai 5.12.2015. klo 15.00.
3.35 – 4.05 – 1.99

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen