HIFK teki sopimuksen Mestis-hyökkääjän kanssa

Helsingin IFK on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Tomi Tuomiston kanssa. Tuomisto kävi syksyllä kokeilemassa Tapparassa, mutta pelipaikka ei tuolloin auennut kirvesrinnoissa. 25-vuotias Tuomisto pelasi viime kautena Kiekko-Vantaassa, josta hän siirtyi lokakuussa lainasopimuksella IFK:hon. Tuomisto on pelannut kuusi ottelua Liigassa ja tehnyt niissä tehot 1+2.

– Todella hieno juttu ja varsinkin se, että sopimus on IFK:n kanssa. Iso juttu minulle henkilökohtaisesti, Tuomisto kommentoi sopimustaan SuomiKiekko-sivustolle.

Tuomisto pelasi uransa ensimmäisen liigaottelun 21. lokakuuta Kouvolassa ja teki heti voittomaalin.

– Olen päässyt hyvin peliin ja joukkueeseen mukaan. Myös valmennuksen kanssa hommat ovat toimineet hyvin.

Nurmijärven Kurran kasvatti on pelannut Mestiksessä 65 ottelua ja tehnyt niissä 56 tehopistettä. Isokokoinen pelaaja pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa.

– Pyrin olemaan suoraviivainen ja liikuttamaan kiekkoa. Hyökkäyspäässä pystyn pelaamaan oikeastaan paikkaa kun paikkaa, Tuomisto arvioi omia vahvuuksiaan.

HIFK on sarjassa tällä hetkellä neljäntenä. Tuomiston tavoitteet loppukauteen ovat selvät.

– Joukkuena tavoitteena ovat kärkisijat. Henkilökohtaisesti haluan pelata mahdollisimman monta peliä ja olla kokoonpanossa. Tavoitteena on tehdä pisteitä ja sitä kautta auttaa joukkuetta.

Joonatan Hakala, Helsinki
Twitter: @JoonatanHakala