Floppikausi herättänyt mielipiteitä huippulupaavan maalitykin kohdalla: ”Häneltä odotettiin aivan liikoja”

© Kuva: Getty Images
Boston - Carolina keskiviikon kova avaus! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

NHL-seura Detroit Red Wingsin organisaation yksi lupaavimmista pelaajista, Anthony Mantha, pelasi viime kaudella ensimmäisen sesonkinsa ammattilaispelaajana, kun hän viiletti AHL:ssä Grand Rapidsissä, missä kausi jäi kuitenkin pahaksi pettymykseksi.

Kaudella 2013-2014 Kanadan juniorisarjassa QMJHL:ssä Mantha oli nakuttanut hurjat tehot, kun 57 ottelussa kasaan oli tullut 120 (57+63) pistettä. Mantha oli myös näkyvä hahmo Kanadan alle 20-vuotiaiden maajoukkueen puolella Nuorten MM-kisoissa.

Mutta.

Hyppäys ammattilaiseksi ei alkanut aivan toivotulla tavalla. Mantha kokosi kasaan 62 AHL:n runkosarjaottelussa viime kaudella tehot 15+18=33.

Kaudesta irtosikin suoria kommentteja myös Red Wingsin organisaation sisältä. Suorimmat heitot tulivat jo aiemmin Red Wingsin kiekkopuolen johtohenkilöihin kuuluvalta Jim Devellanolta.

– Se oli todella, todella, todella pettymys, Devellano sanoi Manthan kaudesta FOX Sports Detroitille.

– Ja sanon hyvin surullisena. Kun hän tuli junioreista mukaan, meillä oli paljon odotuksia häntä kohtaan.

Manthan odotettiin kilpailevan jopa samantien paikasta NHL:n puolella, mutta se jäi kaukaiseksi haaveeksi. Mantha ei pelannut yhden yhtä NHL-ottelua viime kaudella, vaan pysyi tiiviisti AHL:ssä.

Hänen päävalmentajanaan Grand Rapidsissa toiminut ja nyt NHL-seura Red Wingsin päävalmentajaksi nouseva Jeff Blashill kuitenkin yltyi puolustamaan huippulupausta.

– Ensinnäkin häneltä odotettiin aivan liikoja ja toki se osaltaan on hänen vikansa. Kun tulet tuollaisen vuoden ja tuollaisen junioriuran jälkeen mukaan, niin odotukset ovat aivan liian korkeat, Blashill sanoi The Detroit Newsille.

20-vuotias Mantha kärsi muutamista loukkaantumisista, mitkä olivat osaltaan luomassa haasteita. Mutta ne eivät pelkästään selitä ammattilaisuran alun haasteita.

– Mielestäni Anthonyn pitää edelleen ymmärtää kovan työn merkitys aivan vaihdosta vaihtoon. Ylipäätänsä luistelun merkitys, jotta hän pystyy tuomaan taitotasonsa kunnolla niin AHL:ään kuin NHL:ään. Sitä ei ollut kovin helppo ymmärtää junioritasolla kunnolla, koska hänen ei tarvinnut tehdä niin, Blasshill kävi läpi.

– Siihen asti kunnes et tule siihen pisteeseen missä tajuat tuon, et pysty ikinä tekemään tarvittavia asioita sopeutumisen suhteen, Red Wings -luotsi tiivisti.

Mantha on Red Wingsin kesän 2013 NHL-draftin ykköskierroksen varaus, kun hänet huudettiin vuorolla 20 Red Wingsiin.

Boston - Carolina keskiviikon kova avaus! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!