NHL:n tämän kesän varaustilaisuuden kaksi puhutuinta nimeä ovat Connor McDavid ja Jack Eichel, jotka tullaan lähes aivan täydellä varmuudella varaamaan vuoroilla 1. ja 2.

Todennäköistä on se, että McDavid päätyy ykkösenä varaavaan Edmonton Oilersiin ja Eichel kakkosena varaavaan Buffalo Sabresiin.

Vaikka kuvio on käytännössä kuin kiveen hakattu, ei kaksikosta Eichel ole tehnyt vielä päätöstä siitä, aikooko hän siirtyä ammattilaiseksi vai jatkaa yliopistossa kiekkoilua ja opiskelua.

– Minua ei ole varattu vielä, Eichel vastasi Floridassa uteluihin mikä päätöksessä kestää.

– Odotan sitä, että miten asiat lukkiintuvat seuran kanssa. Se on seuraava vaihe. Sitten ja sen jälkeen uskoisin, että juttelen joukkueen kanssa ja sen jälkeen näkee, että mitä he haluavat. Päätän sitten lopullisesti, että mitä teen. Mutta en ole tehnyt varmaa päätöstä, koska minua ei ole varattu. Se on se juttu, Eichel jatkoi.

Suurta epävarmuutta sen suhteen, että onko Eichel valmis hyppäämään ensi kaudeksi NHL-kaukaloihin, ei ole käytönnässä missään esitetty. Eichel väläytteli paljon osaamistaan muun muassa kovatasoisiksi muodostuneissa MM-kisoissa keväällä Tshekeissä.

Siitä huolimatta Eichel on rauhallisena.

– Toivon vain, että minut varataan huomenna (Suomen aikaan perjantain ja lauantain välisenä yönä). Jos se on Buffalo, mihin päädyn, niin sitten teen paljon töitä kesällä ja yritän valmistaa itseni valmiiksi sen suhteen, että jos pelaan siellä ja se on päätökseni minkä teen. Jos taas päätökseni on mennä vielä takaisin kouluun, niin silloin juttelen seuran kanssa ja uskoisin, että he kunnioittavat myös sitä päätöstä sitten, jenkkisentteri pyöritteli.

Eichel aloitti viime syksynä Bostonin yliopistossa, missä hän pelasi myös yliopistosarja NCAA:ssa. Sen lisäksi hänet nähtiin USA:n maajoukkueessa niin kevään miesten MM-kisoissa kuin vuoden vaihteen nuorten MM-kisoissa.

NHL:n varaustilaisuudessa ensimmäinen kierros käydään läpi perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaan kello kahdelta. Loput kierrokset 2.-7. puolestaan varataan Suomen aikaan lauantaina iltapäivällä ja alkuillasta.