NHL:ssä on tänään edessä hurjan mielenkiintoinen päivä – tai näin suomalaisittain – yö. Varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen yhteydessä nähdään todennäköisesti pari pelaajakauppaa, jotka yhtä todennäköisesti jakavat mielipiteet puoleen jos toiseen.

Pääroolissa ovat kuitenkin nuoret NHL-lupaukset, joiden elämät mullistuvat, kun heidän nimensä huudetaan draft-lavan puhujapöntöstä.

Seuraavassa ennusteeni varaustilaisuuden kärkikymmeniköstä.

***

Ensimmäinen varaus ei yllätä ketään. Edmontoniin menee Connor McDavid. McDavidin odotetaan kääntävän Oilersin kurssin, mutta ei Oilers nouse pohjamudista pelkän McDavidin avulla. Silti kanadalaislupaus on parasta mitä seuralle on tapahtunut vuosikausiin.

Toisena varataan yhtä yllätyksettömästi Buffaloon Jack Eichel. Teen rohkean ennustuksen: Eichel johdattaa Buffalon aikaisemmin Stanley Cupiin kuin McDavid Oilersin.

Kahden kärkivarauksen jälkeen tilanne meneekin mielenkiintoiseksi. Varattavien pelaajien potentiaaleissa ei nimittäin eri lähteiden mukaan tapahdu pahaa putoamista kolmannen ja kymmenennen vuoron välillä.

Kolmantena varaava Arizona Coyotes harkitseekin vakavasti vuoronsa kauppaamista ja liikkumista varausjärjestyksessä alaspäin. Jos Arizona kuitenkin vuoronsa pitää, on heihin vahvimmin liitetty kanadalaisen Dylan Stromen nimi.

[nosto tasoitus=”oikea”]Kun Toronto on kyseessä, niin huhuista ei ole pulaa.[/nosto]

Neljäntenä varaa Toronto Maple Leafs. Kun Toronto on kyseessä, niin huhuista ei ole pulaa. Erään viime hetken huhun mukaan Toronto ja viidentenä varaava Carolina neuvottelisivat pelaajakaupasta, jossa Toronton neljännen kierroksen vuoro siirtyisi Carolinaan yhdessä Dion Phaneufin kanssa ja Carolinasta Torontoon puolestaan liikkuisivat viides varausvuoro ja Eric Staal. En usko huhun toteutumiseen kovin vahvasti.

Jos Toronto pitää vuoronsa, varaavat he todennäköisesti hyökkääjä Mitch Marnerin tai puolustaja Ivan Provorovin. Veikkaan varauksen kallistuvan Marneriin, joka on kiekonkäsittelytaidoiltaan varaustilaisuuden terävintä kärkeä.

Viidentenä lavalle astelee Carolina. Carolina tuskin malttaa olla varaamatta puolustaja Noah Hanifinia, jos hän tipahtaa heidän vuorolleen. Hanifin ja Haydn Fleury – näiden kahden puolustajan varaan Carolinassa olisi hyvä rakentaa tulevaisuuden kivijalkaa.

Kuudentena varaa New Jersey Devils. Devilsin on huhuttu olevan kiinnostunut tshekkiläisestä Pavel Zachasta ja ehkäpä tämän varaustilaisuuden parhaasta WHL-sarjan hyökkääjälupauksesta Mathew Barzalista. Veikkaan Devilsin varaavan tshekkiläisen Zachan.

Seitsemäs vuoro kuuluu Philadelphia Flyersille. Flyersin on huhuttu olevan erityisen kiinnostunut Mikko Rantasesta, mutta vielä kiinnostuneempi Flyers on lähteiden mukaan puolustaja Ivan Provorovista. Jos venäläispakki on vapaana Flyersin vuorolla, varataan hänet Philadelphiaan.

[nosto tasoitus=”vasen”]Rantanen kävi torstaina vielä uudelleen San Josen haastateltavana.[/nosto]

Jarmo Kekäläisen Columbus pääsee varamaan kahdeksantena. Kekäläisen on huhuttu himoitsevan Arizona Coyotesin kolmatta vuoroa. Erityisesti Columbusta taitaa kiinnostaa Hanifin, mutta hän tuskin on vapaana enää kahdeksannella vuorolla. Toinen amerikkalaispakki, joka hyvinkin voisi kahdeksannella vuorolla olla vapaana, on Michiganin yliopistossa pelaava Zach Werenski. Hän sopisi hyvin Kekäläisen ”varasuunnitelmaksi”.

Yhdeksäntenä ääneen pääsee San Jose Sharks. Sharksin ennustetaan varaavan joko Lawson Crousen tai Rantasen. Sharks haastatteli heitä molempia jo draft combinessa, mutta Rantanen kävi CSN Bay Arean mukaan torstaina vielä uudelleen San Josen haastateltavana. Veikkaan San Josen päätyvän suomalaiseen.

Kymmenentenä varaa Colorado Avalanche. He todennäköisesti varaavat kanadalaisen Crousen, jonka San Jose jätti varaamatta. Crousea pidetään kärkiketjujen voimahyökkääjänä, mutta jotkut sanovat hänessä piilevän varaustilaisuuden kärkipelaajista eniten riskejä. Päätti kautensa kahdeksan ottelun pelikieltoon.

***

Kooste:

1. Edmonton Oilers – Connor McDavid (CAN)
2. Buffalo Sabres – Jack Eichel (USA)
3. Arizona Coyotes – Dylan Strome (CAN)
4. Toronto Maple Leafs – Mitch Marner (CAN)
5. Carolina Hurricanes – Noah Hanifin (USA)
6. New Jersey Devils – Pavel Zacha (CZE)
7. Philadelphia Flyers – Ivan Provorov (RUS)
8. Columbus Blue Jackets – Zach Werenski (USA)
9. San Jose Sharks – Mikko Rantanen (FIN)
10. Colorado Avalanche – Lawson Crouse (CAN)

Antti Eteläaho
Twitter: @finanatsu