OSTRAVA. Maanantaina Tshekin MM-kisoissa jo iltapäivällä eteen tuli mainio herkkupala, kun Ostravassa vastakkain olivat Venäjä ja USA.

Otteluun ennakkosuosikkina vahvan materiaalinsa johdosta lähtenyt Venäjä jäi nuolemaan näppejään, kun USA tuli ja otti voiton lukemien oltua heidän hyväksi 4-2.

– Oli paljon hauskaa tässä. Venäjä on vahva joukkue ja heillä on paljon taitoa, paljon tähtivoimaa ja sellaisia pelaajia, joita on tullut jo NHL:ssä seurattua pidemmän aikaa. Meille tämä oli tärkeä ottelu ja oli iso juttu, että voitimme. Edessä on vielä vaikeita ja kovia pelejä. Tämä oli hyvä oppikokemus, USA:n puolustaja Torey Krug mietti SuomiKiekko-sivustolle.

Krug itse oli merkittävässä asemassa yhdessä iltapäiväpelin erikoisuuksista.

USA:n saatua toisessa erässä kahden miehen ylivoiman, jenkkijoukkueen päävalmentaja Todd Richards komensi jäälle peräti kolme puolustajaa, kun kehissä olivat Krugin lisäksi Seth Jones ja Justin Faulk.

Se kuitenkin tuotti tulosta, kun Krug täräytti kiekon Venäjän maalin kattoon ja vei USA:n johtoon.

– En ole koskaan nähnyt tuommoista tai ollut mukana, mutta se toimi! Pitää pysyä tuossa kiinni, Faulk naureskeli pelin jälkeen.

– Onhan se todella erilaista, koska monesti noissa tilanteessa on enemmänkin jopa viisi hyökkääjää jäällä. Yhtäkkiä oli kolme pakkia. Mutta se toimi ja se oli loistava kuti Krugilta. Hän on lopulta hyvä maalintekijä ja hän onnistui sillä antamaan meille kaulaa, Carolina Hurricanesin ykköspakki Faulk jatkoi.

Krug itse ymmärsi hyvin miksi Richards lähti hakemaan ylivoimamaalia kolmen pakin kautta.

– Meillä on tarjolla siellä Jonesia ja Faulkia hyvine laukauksineen ja kun lauomme paljon, niin alivoiman pitää olla erittäin varuillaan. Kun sain kiekon, niin siellä oli paljon tilaa ja aikaa. Olin onnekas, kun sain laitettu kiekon sinne minne sen halusinkin.

Päävalmentaja Richards perusteli valintaa vahvasti juuri niin, miten Krug itse oli miettinyt.

– Meillä on kolme loistavaa laukojaa, siinä suurin syy. Tiedän, että tuo ei ole normaalia, mutta päätimme kokeilla. Heidän tarkoituksenaan oli laukoa paljon.

– Näin Toreyn vedon itse loistavalta sijainnilta ja se oli täydellinen kuti. ”Bob” (Sergei Bobrovski, Richardsin seurajoukkueen Columbus Blue Jacketsin maalivahti) oli sijoittunut loistavasti, mutta ei voinut sille mitään, Richards kehaisi.

Boston Bruinsin puolustajalle Krugille tilanne ei sinänsä ollut kovin erikoinen.

– En toki koskaan kolmella puolustajalla ole tuollaista vetänyt, mutta olen ollut hyökkääjänä tuossa tilanteessa, kun pelasin aikanaan hyökkääjänä. Joten tunsin itseni aika kodikkaaksi kyseisessä tilanteessa.

Voittoisa alku

USA lähti turnaukseen hyvin nuorella joukkueella, joka ei välttämättä ollut aivan suurimpia ennakkosuosikkeja. Tuloksena on ollut kuitenkin se, että se on ottanut kolme voittoa kolmesta pelistä.

Eivätkä voitotkaan ole tulleet mistään selkeästi huonommista joukkueista, kun heti avauspelissä kaatui Suomi, sen jälkeen Norja ja nyt Venäjä.

– Lähdemme aina peleihin voitto mielessä emmekä mitenkään toivoen sitä. Menemme ottamaan sen. Yritämme aina pelata parhaan pelimme ja siinä kyllä onnistuimme tänään. Mielestäni tämä oli paras esitys meiltä näistä aiemmista kolmesta pelistä, Faulk näki.

– Tämä taisi olla kuitenkin pahin vastustajamme tähän mennessä, mitään ottamatta Norjalta tai Suomelta pois. He molemmat antoivat myös hyvät vastukset meille, Faulk jatkoi.

Krugin mielestä voitto Venäjästä antoi paljon jatkoa ajatellen.

– Tämä on ollut erittäin hyvä alku meiltä. Joukkue kuten Venäjä tai millainen jengi heillä on koossa, niin heidän voittaminen on hieno oppikokemus. Heillä on erittäin hyvä joukkue ja tätä kokemusta pitää hyödyntää, kun mennään eteenpäin.

Pienikokoisella, mutta hyvin laukovalla ja mainiosti peliä lukeva Krug on nauttinut itse tähän mennessä paljon MM-kokemuksesta.

– On ollut hauskaa koko ajan ja on ollut hauskaa olla tämän joukkueen mukana. Tuossa on mainio ryhmä jalkeilla, missä on hyvä sekoitus nuorempaa veijaria ja vanhempia pelaajia, joilla on jo hieman enemmän NHL-kokemusta. Itse otan ylipäätänsä paljon kunniaa siitä, että saan pukea tämän paidan ylleni. Tiedän, että kotona ystäväni ja sukulaiseni ovat erittäin ylpeitä tästä myös.

– Ainoat oikeat sanat mitä tästä voi käyttää ovat hauskuus ja ylpeys, Krug päätti.

Ilari Savonen, Ostrava
Twitter: @ilarisavonen