Rasmus Ristolainen on noussut kuluvalla kaudella uudelle tasolle Buffalo Sabresin puolustuksessa.

20-vuotias suomalainen on ollut Sabresin parhaimpia puolustajia. Runkosarjan jälkimmäisellä puolikkaalla pelaamisen taso on vain noussut.

Viime kaudella Ristolainen pelasi NHL:ssä 34 ottelua, mutta muutoin peliaikaa tuli farmiliiga AHL:ssä. Aika Rochesterissa oli arvokasta.

Americansin päävalmentaja Chad Cassidy kertoi tuolloin Ristolaiselle, että tuon painoisena hänestä ei koskaan tule sitä mihin hän parhaimmillaan pystyisi. Cassidy ei kuitenkaan kertonut suomalaiselle mitä tämän pitäisi tehdä.

Seuraavana päivänä Ristolainen meni tapaamaan ravitsemusterapeuttia ja tiputti painoa 25 paunaa (hieman yli 11 kiloa) loppukaudella. Mittausten mukaan rasvaa oli lähtenyt, mutta tilalle oli tullut myös lihasta.

– Tunnen sen joka päivä. Tämä on ollut upeaa. Minun täytyy ottaa ensi kesänä isoja askelia ensi kautta varten, Ristolainen sanoo radiokanava WGR 550:lle.

Keventynyt ja lihaksikkaampi Ristolainen on pystynyt pelaamaan entistä paremmin kehittyneen fysiikan ansiosta.

– Olen kunnossa. Olen nostanut painoja ja tehnyt kaikkea vuoden aikana. Yritän tehdä kesällä kovemmin töitä kuin viime vuonna ja toivottavasti olen voimakkaampi ensi kaudella, Ristolainen suunnittelee.