OULU. Kärpät onnistui selvittämään tiensä finaaleihin myös tänä keväänä, kun se kaatoi seitsemännessä ja ratkaisevassa välieräottelussa JYPin lukemin 4-2.

Avauserässä Kärpät aloitti vierailijoita huomattavasti terävämmin. Se myös siirtyi johtoon ylivoimalla, kun Esa Pirnes sai mailansa väliin Arto Laatikaisen ampumaan kutiin.

Hiljalleen JYP sai otetta pitkien hyökkäyksien kautta ja yhden sellaisen päätteeksi Mikko Luoma pääsi iskemään pitkän soolon päätteeksi taululle 1-1.

Erän loppu menikin selvästi JYPin merkeissä.

Toisessa erässä samantien oman jäähynsä jälkeen Juho Keränen tykitti lämärillä kohti JYPin maalia, missä Tuomas Tarkki imaisi kiekon helposti sisään.

Kärpille avautui erässä muun muassa kahden miehen ylivoima, mutta se jäi kotijoukkueelta erittäin vaisuksi.

Kolmannen erän alussa ylivoima kuitenkin puri. Adam Masuhrin viivakuti pomppasi JYPin puolustuksen kautta Joonas Donskoille, joka pääsi latomaan sen tyhjään maaliin.

JYP tuli kuitenkin maalin päähän muutamaa minuuttia myöhemmin, kun JYPin kapteeni Eric Perrin sai kiekon sisään todellisen heittäytymisen päätteeksi.

Lopussa Pirnes iski illan toisensa tyhjiin ja katkaisi JYPin kiriyritykset.

Näin sarja meni Kärpille 4-3 ja se aloittaa finaalisarjan kotonaan keskiviikkona runkosarjan voittajana.