Aloitukset ovat nousseet yhä isompaan rooliin jääkiekossa näinä vuosina, jolloin pelit käytännössä ratkaistaan yli- ja alivoimilla.

Siksi ei ole yllätys, että säännöllisesti aloittavien, eli vähintään viisi kertaa peliä kohden aloittavien pelaajien parhaimmisto tulee Liigassa sarjaykköseltä Kärpiltä.

Suvereenisti sarjan ykkösenä pelaavan Kärppien pelaajista peräti kolme on Liigan kymmenen parhaan aloittajan joukossa. Kärppien Patrick Davis voidaan nimetä tällä hetkellä Liigan parhaaksi aloittajaksi. Hänen aloitusprosenttinsa on 60,7.

Hyvänä kakkosena tulee Davisin joukkuekaveri Ivan Huml 60,3%. Kymmenen joukkoon Kärpistä mahtuu vielä Joonas Kemppainen, joka on sarjan 7. etevin aloittaja aloitusprosentin ollessa 56.1.

Vain Helsingin IFK:sta mahtuu Kärppien lisäksi yli yksi edustaja kymmenen parhaan joukkoon, kun Corey Elkins on listan kolmas ja Matti Kuparinen yhdeksäs. Elkins on ahkeroinut yli tuhat aloitusta tällä kaudella voittoprosentilla 60,0. Kuparinen on vienyt aloituksia nimiinsä 56.1 prosenttisesti.