Ilkka Mikkola Markkasen piinapenkissä: ”Huonolla pelillä ei saa mitään”

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Lukko lähtee Liigan pudotuspeleihin hallitsevan mestarin Oulun Kärppien kovimpien haastajien joukossa. Se ansaitsi puolivälieriin kotiedun sijoittumalla runkosarjaksi kolmanneksi.

SuomiKiekko-sivusto nappasi joukkueen kokeneen kapteenin Ilkka Mikkolan piinapenkkiinsä, sillä jos jollain pelaajalla on kokemusta keväällä pelaamisesta ja tänä valostuvana aikana menestymisestä niin hänellä.

Miten paketoit runkosarjanne?

Muutaman ensimmäisen pelin katselimme, mutta sitten aloimme voittaa otteluita oikein roppakaupalla. Meillä oli äärimmäisen hyvä ylivoima alkukaudella. Syyskausi meni erittäin hyvällä tasolla, eikä montaa kolmen pisteen tappiota tullut. Tasapeleihin aloimme kyllä tottua! Pelasimme kauden keskiosassa ja loppupuolellakin liian monta kertaa tasan. Hävisimme rankkareilla monesti, mutta lopussa löysimme uuden vaihteen, ja saimme puristettua äärimmäisen tärkeitä voittoja pahimmista vihollisistamme.

Pystyimme nostamaan itsemme kolmen parhaan joukkoon, mikä oli tavoitteemme. Siihen pitää olla tyytyväinen. Vähän suoria tappiota, mutta toisaalta jos samat merkit pitävät paikkansa, niin pelaamme playoffeissa aika paljon jatkoeriä.

Mihin suuntaan pelaamisenne on menossa?

Nyt ei ole muuta vaihtoehtoa kuin se, että suunta on tasainen ja mielellään vielä loivasti ylöspäin, jos meinaamme menestyä. Se on ainoa asia, mikä merkitsee. Huonolla pelillä ei saa mitään. Voittoja tarvitaan.

Mitä olette tehneet runkosarjan jälkeen?

Ensin oli muutama päivä aikaa levätä ja ladata akkuja. Sen jälkeen olemme harjoitelleet ja virittäneet peliä. Olemme koittaneet myös miettiä, mihin olemme menossa ja mitä se vaatii.

Maailmojen törmäys

Lukon ja KalPan ollessa vastakkain, kohtaa kaksi täydellisen erilaista joukkuetta. Lukko pelaa liki täydellisyyteen hiottua pystysuunnan jääkiekkoa, kun taas KalPa perustaa kaiken kiekon hallintaan ja laadukkaaseen syöttämiseen.

Runkosarjan neljässä kohtaamisesssa molemmat voittivat kahdesti, mutta koska KalPa ei kyennyt voittamaan varsinaisella peliajalla, menivät parin pisteet Lukolle 8-4. Maaleja syntyi ottelua kohden tasan neljä.

Mitä tällainen sarja KalPaa vastaan vaatii, kun on puhuttu, että pelitapanne ovat toisiinsa verrattuina täysin ääripäitä?

Ovathan pelitapamme ääripäitä! Se vaatii meiltä kärsivällisyyttä. Meidän on oltava äärimmäisen kärsivällisiä puolustuksessa. Sitten, kun hetkemme tulee, meidän pitää olla äärimmäisen hyviä hyökkäyksissä. Vastustajan ihon alle on päästävä, että voimme rikkoa sitä heidän peliään.

Onko KalPan pelitapa haavoittuvainen pudotuspeleissä?

Se on meidän tavoitteemme.

Eli te lähdette tiiviin puolustuksen kautta tähän sarjaan.

Sehän on kaiken perusta. Ainakin niissä joukkueissa, joissa minä olen voittanut mestaruuksia, puolustuspeli on toiminut aina, mutta kyllä hyökkäyskin on toiminut. Ne kulkevat hyvässä joukkueessa käsi kädessä.

Suuren kunnian perässä

Niin, ne mestaruudet. Mikkolalla on niitä enemmän kuin kellään muulla. Kahdeksan kertaa sihijuomaa Kanada-maljasta siemaillut puolustaja voi olla pelillistä rooliaan suurempi tekijä, kun pelit tiukkenevat, sarjat etenevät, ja panokset kasvavat illasta toiseen.

KalPasta mestaruuksia taas löytyy joukkueen kokeneesta kaartista (Jukka Voutilainen, Michal Birner, Mikko Jokela, Sami Mutanen, Antti Halonen).

Sinulla on mahdollisuus voittaa mestaruus jo neljännessä seurassasi. Miltä tällainen kuulostaa?

Se olisi äärimmäisen suuri kunnia. Koko kaupunki on varmasti meidän takanamme tässä taistelussa. Kaikki likoon. Lopputulosta ei voi ennustaa, mutta kaikki, mikä joukkueesta ja kopista löytyy, on saatava irti. Sen jälkeen siihen on sitten oltava tyytyväinen.

Millä tavalla kaltaisesi kokeneen pelaajan rooli korostuu tässä vaiheessa kautta?

Aina tulee tilanteita peleissä tai sarjoissa, että kokeneimpien pitää astua jollain tavalla esiin. Se kuuluu joukkueeseen. Sitä tarvitaan ja se on ihan normaali tilanne.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS