Helsingissä pelattiin lauantaina jääkiekko-ottelu, joka ei tainnut palvella kuin ottelun tilastojen kirjaajien nopeusharjoituksena.

Alle 16-vuotiaiden C-juniorien aluesarjassa Porvoon Hunters latoi Helsingin Kiekko-Tiikereiden kotiottelussa taululle tylyhköt luvut 0-84 (0-26, 0-36, 0-22). Ja kyse on tosiaan jääkiekosta, ei esimerkiksi amerikkalaisesta jalkapallosta.

Sopupelistäkään ei ole kyse, vaan siitä, että Kiekko-Tiikerien pelaajista osa on aloittanut pelaamisen vasta hiljattain. Huntersia vastaan kokoonpanossa oli alussa vain yhdeksän pelaajaa, ja lopussa loukkaantumisten takia enää kuusi. Ainoa maalivahtikin loukkaantui jo avauserän jälkeen, jolloin maaliin joutui kenttäpelaaja.

Joukkueenjohtaja Petteri Kolinen toteaa, että Kiekko-Tiikerit on väärässä sarjassa. Joukkue olisi halunnut pelata vain harrastekiekkoa, mutta sellaista sarjaa ei ole Helsingissä tarjolla.

– Ei harrastamisessa tässä tilanteessa ole välistä järjen häivääkään. Harrastesarjalle olisi tässä maassa todella tilausta, Kolinen sanoo Iltalehdelle.

Suurinumeroisia tappioita on tullut peli toisensa jälkeen.

– Se on pojille tosi puuduttavaa. Moni on lopettanut sen takia, kun vastustajat soittavat suutaan, ja sosiaalisessa mediassa tulee kuittia, Kolinen harmittelee.

Huntersin tehokkain pelimies Jani Rantanen kirjautti tehot 15+12=27. Kymmenen pelaajaa ylsi vähintään kymmeneen tehopisteeseen.

Iltalehden juttu aiheesta on täällä.