TPS esittelee keskiviikon Lukko-pelin yhteydessä nimekkään hankintansa, kun 32-vuotias tshekkipakki Tomas Mojzis palaa turkulaisryhmän matkaan.

Viimeksi kaudella 2011-12 kovat tehot ryhmän alakerrassa nakuttanut kiekollinen pakki kertoo saapuneensa tuttuihin ympyröihin kovin odotuksin.

– Kaikki toimi viimeksi enemmän kuin hyvin ja myös itse pääsin henkilökohtaisesti hyvään vireeseen saaden paljon onnistumisia. Haluan jatkaa siitä, mihin täällä viimeksi jäin, Mojzis runoili pelipäivän alla.

Tehot 6+26=32 edellisessä Turun visiitillä tehnyt pakki on ehtinyt TPS:n jälkeen kiertää sekä KHL:ää että Tshekin pääasarjaa.

Alkusyksy kului Pardubicen riveissä, missä alle tuli lopulta varsin vähän peliaikaa sekä vastuuta.

– Pelasin vain kuusi peliä. Oli selvää jo alusta alkaen, että en pelaa siellä koko kautta, joten he eivät halunneet peluuttaa minua kunnolla. En ollut ollenkaan tyytyväinen heidän toimintaansa. Mutta onneksi olen nyt täällä – nyt pääsen näyttämään taas!

Turusta kokenut kiekkoilja haluaakin päästä taas edelliskausien vireeseen. Rooli tulee olemaan iso Kai Suikkasen palapelissä.

Turkulaistunut pääkäskijä lupasikin heti tshekille vastuuta runsaasti varsinkin joukkueen murheenkryynissä – ylivoimapelissä.

– Haluan auttaa joukkuetta täällä parhaani mukaan. Tähtään korkealle, joten minulla ei ole mitään yksittäisiä tavoitteita tai rajoja, Mojzis vastasi oppikirjamaisesti omista tavoitteistaan.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo