Aktiiviuransa viime kauteen päättänyt Jonathan Hedström on paljastanut mielenkiintoisen selkkauksen yli kymmenen vuoden takaa.

Uudessa kirjassaan Jonte – rakt från hjärtat (suoraan sydämestä) Hedström kertoo tarinan siitä, kuinka Ilja Bryzgalovin käämit paloivat totaalisesti Sean Averyyn.

Kaudella 2002-2003 Bryzgalov ja Hedström pelasivat Anaheim Ducksin farmissa, Cincinnati Mighty Ducksissa. Avery puolestaan kiekkoili Detroit Red Wingsin farmissa Grand Rapids Griffinsissa. Joukkueiden kohdatessa tunnelma oli kireä.

– Oli huhuja, että Bryzgalovin vaimo oli ollut uskoton Averyn kanssa. Avery oli tunnettu yhtenä pahimmista kiusanhengistä. Hän kierteli koko pelin ajan Bryzgalovin ympärillä huutaen: ”Tein sen vaimosi kanssa!”, Hedström kirjoittaa.

– Lopulta Bryzgalov hajosi kokonaan. Hän tarttui maalivahdin mailaan kahdella kädellä ja löi Averya rumimmalla kirvesiskulla, mitä olen koskaan nähnyt jääkiekossa. Muistan kun hän heräsi jäältä. Hän vain makasi ja virnisti Bryzgaloville. Avery palasi ja Bryzgalov sai kolmen ottelun pelikiellon, Hedström muistelee.

Kiekkokaukaloiden rääväsuuna tunnettu Avery lopetti uransa vuonna 2012. Bryzgalov puolestaan torjuu parhaillaan Minnesota Wildin vahvuudessa.