Traagisessa lentoturmassa menehtyneestä slovakkilegenda Pavol Demitrasta on tehty dokumentti.

Lokomotiv Jaroslavlin kiekkojoukkuetta kuljettanut lentokone syöksyi maahan 7. syyskuuta vuonna 2011. Onnettomuudessa sai surmansa kaikkiaan 44 ihmistä.

Yksi henkensä menettäneistä oli Demitra. Hänestä on tehty dokumentti. Pavol Demitra: 38 -niminen elokuva saa ensiesityksensä Slovakiassa tasan kolme vuotta turman jälkeen.

– Pavol oli todella sosiaalinen kaveri. Hänellä oli loistava huumorintaju ja hän oli hauskaa seuraa. Hän oli suuri persoona ja slovakialainen legenda. Hän ansaitsee tämän, elokuvan ohjaaja Daniel Dangl kommentoi NHL.comille.

Dokumentti on jaettu kolmeen osaan. Avausosio kertoo Demitran NHL-urasta, keskivaihe Demitrasta Slovakian maajoukkueessa ja päätös kietoutuu lentokoneturman ympärille.

Elokuvassa esiintyy vanhoja NHL-pelureita kuten Peter Stastny, Jeremy Roenick ja Keith Tkachuk. Lisäksi Demitran maanmiehet Zdeno Chara, Marian Hossa, Miroslav Satan, Michal Handzus ja Lubomir Visnovsky jakavat muistonsa maajoukkueen entisestä kapteenista.

Demitra pelasi NHL:ssä 848 ottelua tehoin 304+464=768. Hän on yksi Slovakian kaikkien aikojen menestyneimmistä kiekkoilijoista.

Katso Pavol Demitra: 38 -dokumentin virallinen traileri ylhäältä!