KHL:n pelaajayhdistyksen pomo Andrei Kovalenko kertoo olevansa huolissaan Barys Astanan tilanteesta.

Kazakstanissa vieraillut Kovalenko sai kuulla pelaajilta murheellisia uutisia kazakkiseuran maksuvaikeuksista.

– Kaikkein yllättävintä oli Barysin pelaajien valitus maksamattomista veloista. Koko joukkueelle ei ole vieläkään maksettu huhtikuun palkkaa eikä kauden 2013-14 bonuksia. Liitto on jo lähettänyt seuralle kirjeen ja pyytänyt selvennystä, Kovalenko sanoo Sport-Ekspressille.

Kovalenko on ilmoittanut Barysin tilanteesta KHL:n suuntaan. Barysin jatko on uhattuna, sillä seuralla ei ole mitään asiaa pelata KHL:ää ensi kaudella, mikäli se ei hoida viime kauden velvotteitaan pelaajille. Tämän KHL on tehnyt selväksi useaan kertaan. Kovalenkon mukaan asia olisi myös jo hoidossa, mikäli Barysin pelaajat olisivat ottaneet huhti- tai toukokuussa yhteyttä pelaajayhdistykseen.

Kovalenkon mukaan astanalaisseuran johto oli luvannut ennen pelaajien lomia, että velvoitteet hoidetaan heinäkuussa, kun he palaavat työpaikalleen. Näin ei ole kuitenkaan käynyt. Kovalenko muistuttaa, että Barysin pelaajat voisivat jo halutessaan aloittaa sopimuksiensa purun ilmoittamalla asiasta KHL:n kurinpitäjille.

Kovalenko on jutellut myös Barysin presidentin Nurlan Orazbajevin kanssa. Hänen mukaansa velat maksetaan lähiaikoina. Rahaa kuulemma löytyy, mutta sitä ei ole ”tietystä syystä” pystytty laittaa eteenpäin pelaajille.

Kovalenko muistuttaa, että Barys on ensimmäistä kertaa pahassa liemessä.

– Olemme ottaneet tilanteen haltuun. Aiempina vuosina kazakstanilaisilla ei ole ollut ongelmia tässä laajuudessa.