Chicago Blackhawksin suomalaislupaus Teuvo Teräväinen osallistui Blackhawksin nuorten pelaajien leirille, mikä sujui hänen osaltansa erinomaisesti.

Ainakin jos asiaa kysyy Blackhawksin päävalmentajalta Joel Quennevilleltä.

Suurimmat kehut kohdistuivat juuri Teräväiseen.

– Kun näkee hänet pelitilanteissa, hänen loistavat ominaisuudet nousevat pintaan. Esimerkiksi tällä viikolla leirillä on pystynyt näkemään hyvin hänen taitonsa. Kun hänelle antaa kiekon ja pelataan tosissaan, voi helposti nähdä sen miten hyvin hän pystyy rakentamaan peliä, näkee kentän ja se, että kuinka rauhallinen hän on, Quenneville sanoi CSN Chicagolle.

Blackhawks-luotsi nosti esille erityisesti Teräväisen kyvyn ennakoida tilanteita hyökkäysalueella.

– Erinomaista, Quenneville kehaisi.

Hyvät otteet sinänsä eivät hirveästi yllättäneet Chicagossa, kuten CSN Chicagon toimittaja Tracey Myers kirjoitti.

– Se, että Teräväinen oli erittäin loistava leirillä yllätti lähinnä… ei ketään. Hän vietti jo aiemmin pätkän Pohjois-Amerikassa päästäkseen kiinni täällä oleviin systeemeihin ja samalla hän näytti niitä taitoja Blackhawksin faneille mitä täällä on niin kovasti odoteltu jo, Myers kävi läpi.

Teräväinen matkasi Blackhawksin organisaatioon keväällä heti sen jälkeen kun pelit Jokereissa olivat päättyneet. 19-vuotias sentteri ehtikin pelata kolme ottelua Blackhawksin paidassa NHL:n runkosarjan loppupuolella.