Leijonat päätti omalta osaltaan alkulohkon voittoon Kazakstania vastaan, joka ei kuitenkaan tullut missää nimessä helpolla tavalla.

Maanantain kamppailu päättyi Leijonien hyväksi lukemin 4-3.

Minskissä paikan päällä olevista sivustomme toimittajistamme Ilari Savonen ja Ilari Isotalo olivat pelien pohdinnoissa hieman toisilla näkökulmilla, vaikka molemmat allekirjoittivat kuitenkin sen, että Leijonien suoritus ei ollut missään nimessä paras mahdollinen.

– Kyllähän se näkyi, että Leijonat pelasi viidenteen päivään neljännen pelinsä. Väsynyt niin henkisesti kuin fyysisesti suoritus oli vahvan avauserän jälkeen. Se, että voiko lukuisia kiekollisia virheitä laittaa täysin tuon piikkiin on sitten eri juttu. Realiteetit ovat vahvasti vastassa, mutta ei tuo suoritus missään nimessä edes kovin positiivinen ollut, Savonen tuumaa.

– Maanantai oli oiva muistustus siitä, miksi Leijonien pitää jännittää tällä hetkellä suurmaiden, kuten Valko-Venäjän ja Latvian pelejä. Kun joukkue on alakerrassa välillä isossa ongelmissa Kazakstania vastaan, on turha speluloida millään heikolla tuurilla tai huonolla otteluohjelmalla, Isotalo jyrähtää.

Kaikki pointit pelistä löytyvät täältä.