Leijonien joukkueeseen kevään MM-kisoissa kuuluu kolme edelliskautta Jukureissa pelannut Pekka Jormakka. Hän palasi tällä kaudella maajoukkueeseen kuuden vuoden tauon jälkeen.

Jormakka, 33, on nähty aiemmalla urallaan kahdesti MM-kisoissa, vuosina 2014 ja 2018. Hän voitti MM-hopeaa keväällä 2014. Vuoden 2018 MM-kisojen jälkeen Jormakka ei ollut pelannut maajoukkueessa ennen tätä kautta.

Viime kevään MM-turnauksen aikana Jormakka vieraili silloisen C Moren oheisohjelmassa nimeltään Mestareiden pöytä. Hän kertoi tuolloin päättäneensä maajoukkueuransa vuoteen 2018.

– Kun koronavuosi tuli, niin olin pelannut viisi vuotta KHL:ssä. Tuli ehkä pieni väsy, että jaksaako tätä. Matkustaminen rupesi aika paljon tökkimään. Sain sitten kuitenkin diilin Novosibirskiin marraskuussa. En ollut treenannut sitten yhtään. Sieltä kenkää ja sitten Saksaan. Siellä taas palasi innostuminen jääkiekkoon ja harjoitteluun. Mentiin finaaleihin ja Wolfsburgissa oli ihan hyvä ryhmä, Jormakka kertoi vuosi sitten.

KHL:n ja Saksan kautta Jormakka palasi Liigaan, jossa hänen uransa lähti uuteen nousuun.

– Nyt on taas sellainen uudelleentuleminen. Kolmas kausi lähtee Mikkelissä ja jääkiekko maistuu todella hyvälle, harjoittelu maistuu todella hyvälle. Nyt on ihan selvä plääni, mihin ollaan matkalla.

Tuolloin Jormakka oli pelannut Jukureissa toisen kautensa. Hän iski silloin 49 otteluun tehopisteet 16+13=29.

– Kun 2018 kisat oli ohi, päätin, että annan nuoremmille tilaa ja lopetan maajoukkueuran. Vähän tällä tyylillä. Olin itsekin ihan nuori silloin vielä, hulivili ja tyhmä. Comeback on tulossa. Takaisin Leijona-paitaan, Jormakka latasi.

Viime kaudella Jormakka teki Liiga-uransa piste-ennätyksen, kun 54 otteluun syntyivät tehopisteet 19+20=39. Vahvan kauden myötä Jormakan tavoite myös toteutui, nimittäin hän palasi Leijoniin helmikuussa Ruotsin EHT-turnauksessa. Keväällä hän liittyi MM-leiriryhmään ja selvitti sen kautta tiensä lopulliseen MM-joukkueeseen, vain vajaa vuosi sen jälkeen, kun hän julkisesti uhosi tavoittelevansa tosissaan maajoukkuepaluuta.

LUE MYÖS