Valko-Venäjän ja Leijonien välisessä ottelussa moni hierasi varmasti silmiään, kun kotijoukkueen maalille luisteli Kevin Lalande.

Kolmosvahti herätti syystäkin ihmetystä muun muassa paikallisen median osalta, joka kyseli kovasti sitä, miksi tämmöiseen ratkaisuun päädyttiin.

– No, antakaas kun kerron, Hanlon aloitti näyttävästi ja pienen huumorin kera.

– Kun heräsin, sain kuulla, että ykkösvahtini Vitali Koval on sairaana. Ajattelin, että Andrei Mezin aloittaa. Mutta hän loukkasi nivusensa myöhemmin, käskijä kertasi.

27-vuotias torjuja esiintyi luukulla mainiosti.

– Osoittautui, että Kevin pelasi loistavasti, Valko-Venäjän luotsi jakoi kehua.

Kokonaisuudessaan Hanlon piti ottelua, tappiosta huolimatta, varsin viihdyttävänä.

– Oli hauskaa olla tuossa mukana. Itse olen yrittänyt vuosia oppia sitä, että miten Suomi pelaa ja nyt tuntui siltä kuin kaukalossa olisi ollut hyvin kaksi samanlaista joukkuetta.

Tällä kertaa suurin ratkaisijahahmo ei löytynyt Valko-Venäjän riveistä, vaan nyt ottelu kääntyi vastustajalle tulikuuman Petri Kontiolan johdolla.

– Parissa viime pelissä olemme päässeet pitkälle juuri Mihail Grabovskin ja Sergei Kostitsynin onnistumisilla. Nyt taas se pelin suurin onnistuja oli Kontiola, joka sai kiekon oikeaan paikkaan ja iski osuman erittäin hienolla kudilla, Hanlon antoi tunnustusta.

Ilari Isotalo, Minsk
Twitter: @IlariIsotalo