Teemu Selänne pelaa ensi yönä uransa viimeisen NHL:n runkosarjapelin ja sopivasti juuri kotikaukalossa, missä Anaheim Ducks isännöi Colorado Avalanchea.

Selänne, jota lepuutettiin sunnuntain vastaisena yönä pelatussa Los Angeles Kings -ottelussa, saa runkosarjassa täyteen 1451 ottelua mikäli ennakoidusti hyppää jäälle maanantaiaamuna klo 03.00 Suomen aikaa alkavassa ottelussa.

Selänne pitää Ducksissa nimissään useita eri ennätyksiä.

Hän on seuran kaikkien aikojen paras pistemies 988 pisteellään, Ducksin ykkönen maalimäärässä (457) sekä myös syötöissä (531).

Hän on pelannut eniten otteluita nykyisen seuran paidassa ja on kaikkien aikojen paras plus-miinus-tilastossa saldolla +117.

”Finnish Flash” on myös ylivoimalla Ducksin kaikkien aikojen maalitykki (182) ja myös pistemies (410). Selänne on kirjauttanut Anaheimissa myös eniten otteluiden voittomaaleja – peräti 77 kappaletta.

Ylivoimalla tuhoisaa jälkeä

Selänne on tällä hetkellä NHL:n vanhin aktiivipelaaja, 43 vuoden 92 päivän ikäinen kauden alussa, ja kaikkien aikojen vanhin pelaaja, joka on kantanut Ducksin paitaa.

Kaikkiaan Selänne on tehnyt NHL:ssä 11. eniten maaleja ja on sarjan historian 15. paras maalintekijä ja peräti kolmanneksi paras maalintekijä ylivoimalla. Teemun pistesaldo NHL:n runkosarjapeleissä on 684+773=1457 eli juuri yli piste per ottelu (1450 ottelua).

NHL:n playoff-peleissä hän on tehnyt 118 otteluun 42 maalia ja antanut 40 maalisyöttöä.

Lähde: Ducksin kotisivut